Директору Житомирського базового фармацевтичного коледжу Євгенію Володимировичу Хоміку – 75 років!

Директору Житомирського базового фармацевтичного коледжу Євгенію Володимировичу Хоміку – 75 років!

10.08 09:28    
Початок серпня… Незабаром розпочнеться новий навчальний рік і схвильовані та щасливі першокурсники Житомирського базового фармацевтичного коледжу у білосніжних халатах і шапочках вишикуються на урочистому святі «Першого дзвоника», де їх щиро вітатиме та прийматиме у родину фармацевтів директор закладу Євгеній Володимирович Хомік.

А нині – гаряча пора, триває вступна кампанія, і десятки абітурієнтів разом з батьками вкотре переглядають документи, які подаватимуть у приймальну комісію.

Нібито все як завжди… Втім, й у директора єдиного в Україні закладу такого рівня теж є свої хвилювання і турботи. Адже шлях до визнання був сповнений багатьма випробуваннями. Тож вже 21-й рік поспіль директор закладу Євгеній Володимирович Хомік з хвилюванням та притаманною йому завзятістю готується до нового навчального року і водночас будує нові плани, має чимало цікавих задумів. І нібито немає за плечима 75-річного віку та цих 21 року директорства! А сиві скроні, то, напевно, відблиск від білих халатів його студентів…

Євгеній Володимирович народився 10 серпня 1942 року в с. Липа Перемишлянського району Львівської області. З 1959 по 1962 рік він навчався у Львівському медичному училищі на фельдшерському відділенні. Після служби у Збройних силах вступив до Вінницького медичного інституту ім. М.І. Пирогова (1964 – 1970 рр.). З 1970 року працював у Житомирському медичному училищі викладачем анатомії та фізіології, потім завідувачем відділення, завідувачем практичного навчання, заступником директора з навчальної роботи. З легкої руки тодішнього керівника управління охорони здоров’я області З.М.Парамонова, з 1996 року Є.В.Хомік очолює Житомирський базовий фармацевтичний коледж і щиро завдячує своєму шановному наставнику за його довіру та далекоглядність.

На тверде переконання викладачів, закладу дуже пощастило з таким керівником. Адже він вже мав досвід роботи у педагогічному колективі, знав, що таке навчальний процес, якою є робота зі студентами. Тож новопризначеному директору вдалося згуртувати чудовий педагогічний колектив і так організувати процес навчання, щоб заклад працював «як годинник». Євгеній Володимирович вдячний всьому колективу закладу за злагоджену та самовіддану працю.

В коледжі працює 65 штатних викладачів. Середній вік викладачів – 42 роки, всі вони висококваліфіковані фахівці, люди енергійні, ініціативні та відповідальні. Завдяки всебічній підтримці директора, викладачі коледжу є розробниками галузевих стандартів з фармації для рівня молодших спеціалістів-бакалаврів, авторами 20 підручників для всієї України. Чимало викладачів займаються науковою роботою, 13 із них отримують другу вищу освіту, зокрема, педагогічну. Коледж за рівнем кадрового потенціалу та матеріально-технічного забезпечення - найкращий в Україні та є розробником матеріально-технічного забезпечення лабораторій і кабінетів для підготовки фармацевтів.

Історія коледжу бере свій початок у далекому 1938 році, як школи з підготовки спеціалістів аптечної справи. Нині Житомирський базовий фармацевтичний коледж - єдиний в Україні навчальний заклад фармацевтичного напряму І–ІІ рівня акредитації, з сучасною навчально-матеріальною базою, що налічує 44 навчальні кабінети та лабораторії, сучасно обладнані необхідною комп’ютерною технікою, мультимедійними засобами, забезпечені необхідним лабораторним устаткуванням. Кожне робоче місце студента оснащене відповідно до навчального плану на 100 %. Бібліотека навчального закладу налічує більш ніж 60 тисяч примірників з різних галузей знань, навчальної та художньої літератури, працює видавничо-тиражувальний центр, навчальна аптека, музей історії фармації, актова та спортивна зали, їдальня, котельня автономного опалення.

Житомирський базовий фармацевтичний коледж готує висококваліфікованих фахівців за напрямами підготовки: «Фармація» (молодший спеціаліст, бакалавр), «Медико-профілактична справа», «Лабораторна діагностика». Сьогодні у коледжі навчається більше тисячі студентів за денною та заочною формами.
Коледж входить до складу навчально-науково-виробничих комплексів з Національним фармацевтичним університетом (м. Харків) та Національним медичним університетом ім. О.О. Богомольця, в межах яких реалізується ступенева підготовка фахівців для фармацевтичної галузі відповідно до принципів Болонської декларації.
Високий рівень підготовки випускників коледжу засвідчують перемоги студентів у семи Всеукраїнських конкурсах фахової майстерності.
Серед випускників коледжу - науковці, керівники аптечних установ, навчальних закладів, навчально-наукових підрозділів. Навчальний процес у коледжі забезпечують 9 кандидатів та докторів наук, 37 викладачів з вищою кваліфікаційною категорією, з них 26 викладачів-методистів.
Колектив коледжу аналізує свої досягнення, вивчає вітчизняний та світовий досвід, експериментує і досліджує, створює цілісний високоінтелектуальний освітній простір.

За лідерство в освоєнні перспективних технологій навчання, високий рівень викладання та відкриття нових напрямків підготовки фахівців Житомирський базовий фармацевтичний коледж нагороджено Дипломом лауреата національного конкурсу «ВИЩА ПРОБА».

Євгеній Хомік є автором навчально-методичного посібника та ряду наукових публікацій у фахових виданнях, керівником робочої групи викладачів з розробки галузевого стандарту вищої освіти України підготовки молодших спеціалістів та бакалаврів за спеціальністю «Фармація» на основі компетентісного підходу.
Сьогодні у коледжі навчається 1160 студентів. Якісний показник успішності за останні три роки – 72 % є свідченням того, що випускники під час навчання отримали якісну теоретичну та практичну підготовку, це підтверджують перемоги студентів коледжу в семи Всеукраїнських конкурсах фахової майстерності. Всі випускники коледжу є конкурентоспроможними на ринку праці та працюють за набутою спеціальністю в Житомирській області (39%), в усіх регіонах України (59%), в близькому та дальньому зарубіжжі (2%). Загалом за своє існування коледж випустив майже 17 тисяч фахівців.

Євгеній Володимирович Хомік є шанованою людиною, керівником не лише на Житомирщині, а в Україні. Його знають та поважають й у міжнародному науковому, фармацевтичному та педагогічному товаристві. Він є людиною глибоко порядною, інтелігентною, толерантною та доброзичливою, яка сповідує відданість державі, родині та обраній справі. Євгеній Володимирович все життя прожив у щасливому шлюбі з дружиною Тетяною Михайлівною, лікарем-психіатром за професією. Подружжя Хоміків виростило двоє дітей: дочку Наталію, яка успадкувала професію батьків та стала лікарем з функціональної діагностики, сина Євгенія, який здобув освіту військового, а також радіє трьом онукам, які вважають свого дідуся та бабусю найкращими в світі.

Євгеній Володимирович нагороджений урядовою відзнакою «Відмінник охорони здоров’я», має почесне звання «Заслужений працівник освіти України».
Колектив коледжу та медична громадськість області щиро вітає шановного Євгенія Володимировича зі славним 75-річчям! І бажає міцного здоров’я, родинного благополуччя, довгих та щасливих років життя, мирної праці на благо нашої держави!

Прес-центр УОЗ

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:10
У МВС відбулася робоча зустріч із представниками Європе ...
Сьогодні 11:02
У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення