Житомир: Експерти з нерухомості пореджають про пастки шахраїв

Житомир: Експерти з нерухомості попереджають про пастки шахраїв

26.01 09:00    
Сьогодні відповідає на численні запитання наших читачів засновник компанії нерухомості «Актив+» Форест С.В.

Звісно, про шахраїв можна написати не одну книгу і надати сотні прикладів шахрайських комбінацій. Маю надію, що мої статті розкриють темні сторони і допоможуть нашим громадянам уникнути проблем з купівлею та продажем об’єктів нерухомості. Бо чим більше розвивається ринок нерухомості, тим більше на цьому ринку з’являється різного роду «комбінатори», які хочуть поживитися «легким хлібом». Тому, зазвичай, якщо вам пропонують чи дешеву квартиру, чи дуже дешеві послуги, то слід ретельніше перевірити цю інформацію і бути пильними. Хто знає, можливо за такою супер - пропозицією ховається звикле шахрайство і ви не встигнете схаменутися, коли залишитесь без грошей.

Наведу пару прикладів зі свого життя, коли пару років тому назад, я хотів сам придбати квартиру. Прочитав в газеті вигідну пропозицію від одного славнозвісного агентства. На той час однокімнатна квартира в середньому коштувала близько 40000у.о. Мені була запропонована квартира за ціною 35000у.о, тим паче, ця квартира була запропонована агентством – це мене і заспокоїло. На скільки мені не змінює пам'ять, десь о 17-18.00 годині, мене запросили до квартири, яка знаходилась в районі вокзалу. Звикла «хрущовка», але за зниженою ціною. Прийшовши на зустріч разом з працівниками агентства, я подивився квартиру і разом з «псевдо» господарем сіли ми за стіл переговорів. Звичайно, я попросив надати мені документи на квартиру і документи власника квартири. Документи на квартиру не підлягали сумніву, «працівники агентства теж перевірили документи», але паспорт хазяїна квартири визвав у мене підозри, тому що вік хазяїна паспорта не відповідав його зовнішності. Вже йшла мова про аванс, але внутрішній голос та інстинкт самозахисту підказав мені не поспішати, тому я переніс зустріч на наступний день. Зранку, отримавши інформацію від сусідів про родину господаря, я вияснив, що справжній власник квартири покинув межі України.

А так як він вживав часто алкоголь, його товариші викрали документи на квартиру, взяли довідку з ВЖРЕП про склад сім’ї, та продавали його власність. Якщо я не помиляюсь, вони до мене взяли вже два завдатки на цю квартиру. Теоретично, вони цю квартиру могли продати двічі в один і той же день. Звісно, коли родина власника нерухомості, довідавшись, що таке відбувається, заявили до міліції і це злочинне угруповання було знешкоджено.

Таких житомирських прикладів можна було б навести безліч. Ці шахраї ошукали не тільки мене, але й агентство, яке займалося продажем цієї нерухомості. На мою думку, всі агентства повинні більш пильніше і професійніше підходити до об’єктів, які вони продають та старанно перевіряти документи, паспорти тощо, бо можна потрапити в халепу. Було б непогано мати єдину базу даних неблагополучних об’єктів нерухомості, хоча б по місту. І необхідність Асоціації спеціалістів нерухомості України в цьому питанні є важливою, так як вона може об’єднати в майбутньому всіх ріелторів міста Житомира, тому що їх професійність та обізнаність дає можливість миттєво перевіряти інформацію, що дозволить уникнути випадків шахрайства.

В недалекому майбутньому на ринку нерухомості України залишаться тільки професіонали – люди, які мають відповідну спеціалізацію, дипломи за фахом.

З повагою Форест Сергій, директор АН «Актив+»
Наш адреса вул. Київська 37, ЦУМ(4 – й поверх,оф. – 18)
Тел.8(0412)462387
Е-mail: aktiv_plus7@ukr.net
www.aktiv-plus.zthata.com

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 16:52
На Львівщині ДБР затримало посадовця, який організував ...
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення