Як житомиряни потрапляють на гачок шахраїв

09.01 13:02    
Від ошуканців постраждали дві літні жительки обласного центру, які рятували з вигаданої халепи своїх синів. Правоохоронці закликають громадян не довіряти незнайомцям і уважно перевіряти нав’язувані телефонними абонентами відомості.

6 січня до Житомирського відділу поліції звернулась 75-річна житомирянка із повідомленням про неприємність, в яку потрапила через надмірну довірливість. Як з’ясувалося, кілька годин тому на стаціонарний номер зателефонував нібито її син і сказав, що потрапив у дорожньо-транспортну пригоду. З його вини постраждали люди й тепер він має терміново заплатити за їх лікування.

Сполохана жінка, звісно, погодилась допомогти «синові» й обговорила з ним наявні у квартирі заощадження. А той повідомив, що віддати треба все і навіть більше. Мовляв, сам приїхати за грошима не зможе, а віддати їх треба чоловіку, який за кілька хвилин під’їде до неї додому.

Й справді, поки старенька зібрала наявні кошти, у двері її квартири подзвонив «посильний». Йому жінка й віддала понад 110 тисяч гривень у національній та іноземній валюті, ще й передала золоті ювелірні вироби.

Згодом пенсіонерка набрала номер свого сина, аби повідомити, що вона виконала його прохання, чим неабияк спантеличила чоловіка. Адже насправді з ним нічого подібного не трапилось і ніякі кошти у матері він не замовляв.

Наступного дня аналогічна заява надійшла від ще однієї літньої житомирянки, 1938 р.н. За подібних обставин, рятуючи свого сина з неіснуючої халепи, пенсіонерка віддала невідомому чоловіку понад 2 тисячі доларів США.

Обидва факти внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.190 (Шахрайство) ККУ. У рамках кримінальних проваджень поліцейські встановлюють осіб, причетних до вказаних ошуканств.

Водночас правоохоронці наполегливо закликають громадян: якщо вам телефонують незнайомці і сповіщають про неприємність з рідною людиною, одразу телефонуйте 102.

Жодним чином не погоджуйтесь на умови, особливо якщо телефонні абоненти вимагають терміново сплатити гроші за нібито звільнення рідної людини від відповідальності або на лікування постраждалих у ДТП осіб. Перевіряйте нав’язувані вам відомості, самі зателефонуйте рідним або комусь з їх оточення й уточнюйте інформацію.

Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим. Це допоможе вберегти їх від неприємностей та завадить ошуканцям продовжити свою злочинну діяльність

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 16:52
На Львівщині ДБР затримало посадовця, який організував ...
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення