У лютому пройдуть виїзні засідання Ради регіонального розвитку Житомирщини у районах та ОТГ

26.01 17:35    
Після того, як у районах та ОТГ пройдуть обговорення проектів, які визначили під час Рад регіонального розвитку у райдержадміністраціях, відбудуться виїзні засідання РРР Житомирщини, у рамках яких затвердять перспективи розвитку на 2019-2021 роки.

Виїзні засідання у районах та громадах області проходитимуть вже з наступного місяця, упродовж лютого. Про це повідомив заступник голови ОДА Роман Щебетов.

У Житомирі масштабне засідання Ради регіонального розвитку області провів голова ОДА Ігор Гундич 4 грудня, під час якої доручив керівникам РДА провести аналогічні Ради у кожному районі за участю об’єднаних громад.

За словами Романа Щебетова, наразі триває етап обговорення серед жителів районів і громад близько 2000 різних соціальних проектів, які планують реалізувати за 3 роки. Жителі збираються на громадські слухання, круглі столи для того, аби визначити, які об’єкти потрібно відновлювати та будувати в першу чергу, а які – упродовж наступних років.

«Вже у лютому плануються перші виїзні засідання РРР Житомирщини у райони та громади за участю керівництва області. Вже тоді у нас будуть узагальнені пропозиції від РДА та ОТГ, ми бачитимемо цілісну картинку для формування обласного плану перспектив 2019-2021. Під час виїзних засідань РРР керівники районів та громад публічно захищатимуть свої першочергові проекти», – зазначив Роман Щебетов.

До перспективних планів районів запропонували близько 2000 різноманітних проектів – це і відновлення соціальних закладів (освітніх, медичних, спортивних, інфраструктурних), і ряд екологічних проектів. Наразі жителі територій самостійно вирішують, що потрібно реалізовувати першочергово, а що пізніше.

Нагадаємо, що з початку впровадження реформи децентралізації Житомирщина впевнено тримає лідерство серед інших областей та може однією з перших завершити процес об’єднання. Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич розповів про децентралізацію в області та наголосив на тому, що громада хоче чути не загальні цифри, а бачити конкретні результати децентралізації на місцях. Також керівник області окреслив перспективи 2019-2021 – показав ті наймасштабніші проекти, які будуть реалізовуватися на Житомирщині та стануть яскравими символами змін, а найближчим часом доповняться десятками проектів з ОТГ.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
Вчора 23:53
Податківцями Полтавщини донараховано податкових зобов’я ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення