З 12 березня житомиряни почали отримувати монетизовану субсидію в ощадбанку

27.03 10:03    
У березні стартувала виплата субсидії «живими» грошима. Першими субсидію разом із пенсією почали отримувати пенсіонери. Для інших категорій громадян, котрі не отримують пенсійних виплат, проте є одержувачами субсидій, з 12 березня кошти почали надходити до Ощадбанку.

Про це поінформували в департаменті соціальної політики Житомирської міської ради. Фахівці кажуть, що виплата житлових субсидій у готівковій формі здійснюється за двома напрямками: пенсіонерам та особам, не отримують пенсійних виплат.

Так, пенсіонерам перерахують субсидію через Пенсійний фонд України шляхом перерахування органами Пенсійного фонду України коштів за місцем отримання пенсій. У місті Житомирі через Пенсійний фонд України отримають субсидії готівкою 17486 осіб на загальну суму 28 524,1 тис. грн.

А особам, які не є пенсіонерами – через АТ «Ощадбанк» шляхом перерахування коштів для здійснення грошових переказів через платіжну систему «Система термінових переказів «Швидка копійка» або шляхом зарахування на поточні рахунки, відкриті в АТ «Ощадбанк». У місті Житомирі через АТ «Ощадбанк» отримають субсидії готівкою 7587 осіб на загальну суму 11 458,3 тис.грн.

«У 2019 році в Україні паралельно працюватимуть два механізми монетизації субсидій: безготівковий та готівковий варіант,- розповідає в.о директора департаменту соціальної політики Людмила Ліпінська.- З початку року до управлінь соціального захисту населення Богунського та Корольовського районів за призначенням субсидії у грошовій формі звернулось 62 сім’ї. Субсидія їм надходитиме на персональний обліковий запис субсидіанта в Ощадбанку. Банк розраховуватиметься за нього з надавачами комунальних послуг та одразу інформуватиме SMS-повідомленням громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за комунальні послуги».

Безготівковий механізм виплати субсидій передбачає безготівкові розрахунки через "Ощадбанк" та виплату зекономлених грошей по завершенні опалювального сезону з 01 січня 2019 року для тих сімей, які звернулись за допомогою вперше, з 01 травня 2019 року для тих, хто отримує субсидію вже багато років, в тому числі користується субсидією в літній період, з 01 жовтня 2019 року – для кожного, хто є одержувачем житлової субсидії.

Одночасно постановою Кабінету Міністрів України від 06.02.19 № 62 внесено зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.95 № 848, згідно з якими визначено механізм виплати житлових субсидій у готівковій формі.

Якщо між призначеною субсидією і реальними платіжками буде різниця, тобто, якщо отримувач субсидії зекономив і використав менший обсяг послуг, він зможе розпоряджатися готівкою на власний розсуд.

Громадяни, яким житлова субсидія надається у грошовій формі (у тому числі готівковій), зобов’язані щомісяця сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми житлової субсидії, перерахованої управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг або виплаченої їм готівкою. За прострочену понад місяць заборгованість позбавлятимуть субсидій.

У разі виникнення додаткових питань, відповіді можна отримати за телефонами „гарячої лінії”:

по Богунському району м. Житомира в управлінні соціального захисту населення Богунської району м.Житомира 42-50-25; 42-50-00;
по Корольовському району м. Житомира в управлінні соціального захисту населення Корольовської району м. Житомира 33-19-34; 33-10-53.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 20:58
Командир волинського підрозділу гвардійців подякував ке ...
Сьогодні 20:54
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 20:53
На Полтавщині поліція розшукала зниклого чоловіка та до ...
Сьогодні 20:51
На Харківщині міна «пелюстка» скалічила життя людини
Сьогодні 20:51
У Тячівському районі поліція затримала зловмисника, яки ...
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:50
У Варшаві відбулися українсько-польські урядові консуль ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення