Шестеро українських письменників завітають до Житомира у рамках проекту «Наближення»

10.04 19:30    
11 квітня у рамках проекту Українського ПЕН «Наближення» Житомир відвідають письменники Андрій Курков, Артем Чапай, Вікторія Амеліна, Олексій Нікітін, Лариса Денисенко та Олег Коцарев.



Партнерами проекту у Житомирі виступають управління культури та туризму ОДА і громадська організація «Житомир, зроби голосніше».



«Наближення» – це літературний проект, у рамках якого члени Українського ПЕН приїжджають до одного з міст, аби розповісти місцевим читачам про сучасну літературу, а також спільно знайти відповідь на питання, що об’єднує українців. Житомир стане першим містом-учасником проекту.



Письменники візьмуть участь у двох подіях:



12.00 – зустріч зі студентами Житомирського державного університету імені І. Франка (вул. Велика Бердичівська, 40)



18.00 – відкрита зустріч у кінотеатрі «Жовтень» (майдан Корольова, 14)



Автори читатимуть фрагменти зі своїх творів, відповідатимуть на запитання аудиторії, а також говоритимуть про літературу та Україну.



Андрій Курков (1961) – письменник, президент Українського ПЕН. Є автором кількох десятків романів та книжок для дітей російською мовою, зокрема, романів “Бикфордов мир”, “Пикник на льду”, “География одиночного выстрела”, “Последняя любовь президента”, “Ночной молочник”, “Садовник из Очакова”, “Дневники Майдана”, “Серые пчелы” та ін.



Артем Чапай (1981) – письменник, перекладач, репортер. Автор прозових та репортажних книжок “Авантюра: Практичні реалії мандрів по-бідняцьки”, “Подорож із Мамайотою в пошуках України”, “Червона зона”, “Понаїхали”, “Тато в декреті”, “The Ukraine”.



Вікторія Амеліна (1986) – письменниця, авторка книжок прози “Синдром листопаду, або Homo Compatiens” та “Дім для Дома”, а також книжки для дітей “Хтось, або Водяне Серце”.



Олексій Нікітін (1967) – письменник, автор романів “Три жизни Сергея Бояршинова, банкира и художника”, “Окно на базар”, “Истеми”, “Маджонг”, “Victory Park”, “Шкиль-моздиль” та ін.



Лариса Денисенко (1973) – письменниця, адвокатка, громадська діячка, радіоведуча. Авторка романів “Забавки з плоті та крові”, “Кавовий присмак кориці”, “Корпорація ідіотів”, “Сарабанда банди Сари”, “Відлуння”, “Нова стара баба”, книжок для дітей “Ліза та Цюця П.”, “Майя та її мами”, “Усміхаки” та ін.



Олег Коцарев (1981) – письменник, журналіст, перекладач. Автор поетичних збірок “Коротке і довге”, “Мій перший ніж”, “Збіг обставин під Яготином”, “Котра година”, “Цирк”, прозових книжок “Неймовірна Історія Правління Хлорофітума Першого” та “Люди в гніздах”.



Український ПЕН є одним із 144 автономних національних ПЕН-центрів, до якого входять письменники, журналісти, науковці, видавці, перекладачі, правозахисники. ПЕН покликаний відстоювати право авторів на свободу слова, сприяти співпраці інтелектуалів з різних країн, а також підтримувати розвиток літератури та промотувати читання. Український осередок Міжнародного ПЕН-клубу був заснований 1989 року. Організація налічує 98 членів.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 12:06
Волынь примет 500 вынужденных переселенцев из Донецкой ...
Сьогодні 12:03
Волинянки мають потужний волейбольний удар
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення