В області майже 2 тис. багатодітних родин звернулися за державною допомогою на дітей

17.04 17:19    
На Житомирщині наразі проживає майже 10 тисяч багатодітних родин, в яких є діти віком до 6 років. Кожна з цих родин має право на нову державну підтримку – отримувати 1,7 тис. грн щомісяця на третю та кожну наступну дитину до досягнення нею 6-річного віку. За такою допомогою в області звернулися майже 2 тисячі багатодітних сімей. Які ще пільги держава надає багатодітним родинам – читайте далі.



Отримувати від 1 тис. 700 грн щомісяця на дитину від держави на Житомирщині може майже 10 тисяч родин. Так з 1 квітня 2019 року в Україні запровадили ще один вид соціальної допомоги для багатодітних сімей. На кожну третю та наступну дитину виплачуватимуть по 1,7 тис. грн до досягнення нею 6-річного віку.



За інформацією департаменту праці, соціальної та сімейної політики ОДА, наразі в області 9 тис. 757 родин, в яких троє та більше дітей. До органів соціального захисту Житомирщини надійшла 1941 заявка від багатодітних сімей щодо оформлення та призначення допомоги на дітей.



Нагадаємо, що доплата стосується не лише тих, хто народив чи народить дитину цьогоріч. Кожна сім’я, яка має посвідчення багатодітної родини, має змогу з 1 квітня 2019 року оформити додаткову допомогу на дитину. Наприклад, якщо в родині четверо дітей, двом з яких ще немає 6-ти років, держава виплатить на кожну з них по 1 тис. 700 грн. І навіть, якщо дитині зараз п’ять років, то можна отримувати ще 12 місяців по 1,7 тис. грн (20,4 тис. грн за рік). У разі, коли в сім’ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім’я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину.



Крім того, відповідно до Закону України «Про охорону дитинства» для багатодітних сімей доступні ще такі пільги:



– 50% знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. метр загальної площі житла на кожного члена сім’ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю);



– 50% знижка плати за користування комунальними послугами (газопостачання, електропостачання та інші послуги) та вартості скрапленого балонного газу для побутових потреб. Площа житла, на яку надається знижка при розрахунках плати за опалення, становить 21 кв. метр опалюваної площі на кожного члена сім’ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю.



– 50% знижка вартості палива, у тому числі рідкого, у разі якщо відповідні будинки не мають центрального опалення;



– позачергове встановлення квартирних телефонів. Абонентна плата за користування квартирним телефоном встановлюється у розмірі 50% від затверджених тарифів.



Пільги багатодітній сім’ї надаються за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу 2690 грн.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення