1 червня у Житомирі стартує кампанія відпочинку та оздоровлення дітей

02.05 16:29    
Сьогодні, 2 травня, заступник міського голови Вікторія Краснопір провела засідання міської координаційної групи з відпочинку, оздоровлення та зайнятості дітей у літній період 2019 року. Учасники засідання обговорили питання щодо стану підготовки до літньої оздоровчої кампанії дітей у 2019 році.

Зазначалося, що наразі триває прийом заяв на літнє оздоровлення дітей пільгових категорій Житомирської об’єднаної територіальної громади. За кошти державного бюджету - у МДЦ "Артек" і УДЦ "Молода гвардія"; за кошти обласного бюджету – у закладах із відпочинку та оздоровлення Житомирської області; за кошти місцевого бюджету - в ПЗОВ "Супутник".

У позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Супутник» в 2019 році планується оздоровити 1125 дітей. За кошти міського бюджету будуть оздоровлені 900 дітей:

діти-сироти,
діти, позбавлені батьківського піклування;
бездоглядні діти;
діти з інвалідністю;
діти, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків;
діти, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення АТО та ООС, бойових дій чи збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних у районі проведення АТО та ООС, бойових дій чи збройних конфліктів, а також внаслідок захворювання, одержаного у період участі в АТО та ООС;
діти із сімей учасників АТО та ООС;
діти з багатодітних і малозабезпечених сімей;
талановиті та обдаровані діти.
Направлення на відпочинок в ПЗОВ «Супутник» здійснюють:

- служба у справах дітей міської ради;

- управління охорони здоров'я міської ради;

- міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді;

- управління у справах сім'ї, молоді та спорту міської ради;

- департамент освіти міської ради.

У ПЗОВ «Супутник» направляються діти віком від 7 до 18 років. В 2019 році перевагу в направленні на відпочинок у ПЗОВ «Супутник» за кошти міського бюджету мають діти пільгових категорій, які не оздоровлювалися в даному закладі у минулому році.

В ПЗОВ «Супутник» у 2019 році також планується оздоровити за кошти батьків 225 дітей. Станом на 2 травня продано вже 195 путівок.

За інформацією директора ПЗОВ «Супутник» Любов Ковальчук, заклад готується до початку оздоровчої кампанії. Придбано нову холодильну камеру, 6 м’яких куточків, 275 ортопедичних матраців, завершено ремонтні роботи покрівлі у 4-у корпусі та стелі у 4-у та 5-у корпусах, ведуться роботи по підготовці до експлуатації дитячого басейну, планується встановлення нової альтанки. Тривають заходи щодо відповідного кадрового забезпечення закладу педагогічними та медичними працівниками.

Відпочинкова зміна в ПЗОВ «Супутник» становить 16 календарних днів. Відкриття І зміни відбудеться 1 червня. Всього заплановано 5 змін.

Щодо підготовки таборів з денним перебуванням при навчально-виховних закладах міста, заступник директора департаменту освіти міської ради Світлана Ковтуненко зауважила, що у цьому році діятимуть 32 пришкільних табори, де відпочиватимуть 3509 дітей. Пришкільні табори із денним перебуванням розпочнуть працювати 3 червня, тривалість зміни становить 14 днів. Для перебування дітей у пришкільних таборах буде відкрито 19 пунктів харчування. Розпочато тендерні торги на закупівлю продуктів харчування. Меню формуватиметься на 14 днів із забороною коригування. У травні департамент освіти міської ради організовує відповідні навчання для медичних, педагогічних працівників та працівників пунктів харчування для організації роботи пришкільних таборів. Пришкільні табори працюватимуть з 9 до 15 години у робочі дні. Також цього року при загальноосвітніх закладах міста протягом 2-х тижнів діятимуть 76 мовних таборів для учнів 1-9 класів.

Анатолій Фільчук, директор Міського культурно-спортивного центру міської ради, повідомив, що 3 червня у Житомирі при 15 підліткових клубах за місцем проживання з 10 до 14 години діятимуть відпочинкові групи, якими планується охопити близько 200 – 250 дітей.

Окремо члени міської координаційної групи з відпочинку, оздоровлення та зайнятості дітей обговорили питання щодо забезпечення підвезення батьків та дітей до ПЗОВ «Супутник» та доручили начальнику управління транспорту і зв’язку міської ради Костянтину Підпокровному до 20 травня узгодити питання щодо транспортного сполучення із ПЗОВ «Супутник» та довести цю інформацію до широкої громадськості.

Заступник міського голови Вікторія Краснопір, підсумовуючи обговорення, зазначила, що головним пріоритетом оздоровчої кампанії 2019 року має бути безпечний, змістовний та якісний відпочинок дітей.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення