У Новоград-Волинському та Ємільчинському районах ліквідовують наслідки буревію

17.05 17:51    
У 2 районах Житомирщини, які найбільше постраждали від буревію, продовжують відновлювати електропостачання, а рятувальники допомагають жителям у прибиранні повалених дерев та відкачуванні води. Жителі, чиї будинки пошкоджені від негоди, отримають компенсації для відновлення дахів.

За інформацією Новоград-Волинської РДА, за наслідками негоди сьогодні, 17 травня, у районі відбулось позачергове засідання комісії ТЕБ та НС.

За підсумками засідання на території Пилиповецької сільської ради (с. Пилиповичі, Анета та Городище) визначили надзвичайну ситуацію об’єктового рівня.

«У с. Пилиповичі, Анета та Городище пошкоджені дахи близько 70 будинків, ще 1 будинок – взагалі практично без покрівлі. Тому родину тимчасово переселили до іншого будинку. Після проведення комісії прийнято рішення про виділення 56 тис. грн із бюджету сільської ради на відшкодування жителям вартості шиферу, ще 150 тис. грн – виділяємо із резервного фонду районного бюджету, а також надаємо близько 900 листів шиферу родинам на відновлення дахів. Наразі триває оцінка завданих негодою збитків», – повідомив заступник голови РДА Андрій Подік.

Заступник голови РДА додав, що загалом в Новоград-Волинському районі було знеструмлено 40 населених пунктів, вже вдалось відновити електропостачання у 25 селах, роботи продовжують ще у 15 селах. Крім цього, працівники ДСНС допомагають жителям сіл у прибиранні та розрізанні повалених дерев, а також відкачують воду.

За інформацією Ємільчинської РДА, у 2 2 селах району – с. Березники та Малоглумчанка – постраждало близько 30 будинків місцевого населення та споруд, в яких зірвано шифер, вагонку, паркани. Близько 2,5 км дороги у с. Березники знаходяться під поваленими деревами та зламаним гіллям, проте проїжджа частина вже розчищена. У с. Ситне та Адамове відновлюють відсутнє електропостачання. Об’єми та збитки завдані негодою ще підраховуються.

Нагадаємо, що з 16 на 17 травня 2019 року складні погодні умови, які супроводжувалось грозою, шквальним вітром, зливними дощами, призвели до пошкодження електричних мереж. Упродовж дня аварійно-відновлювальні бригади відновлюють електропостачання, а рятувальниками проводять роботи з відкачування ґрунтових вод та прибиранні дерев.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Сьогодні 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Сьогодні 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Сьогодні 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:50
У Варшаві відбулися українсько-польські урядові консуль ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення