Майже 100 тисяч е-рецептів на «Доступні ліки» з квітня виписали в області

06.06 15:55    
З 1 квітня програма реімбурсації «Доступні ліки» перейшла до адміністрування до Національної служби здоров’я України, з якою аптечні заклади напряму укладають угоди щодо участі в цій програмі. Так за два місяці в області виписали майже 100 тисяч е-рецептів, за якими жителі Житомирщини у аптеках можуть отримати необхідні їм життєві препарати з мінімальною доплатою або безкоштовно.



Відповідно до е-даних НСЗУ, в області з 1 квітня 2019 року виписали 99 тис. 632 електронних рецепти на «Доступні ліки». В аптеках Житомирщини за цими е-рецептами відпустили понад 71,5 тис. ліків, що складає 71,8%.



У Житомирській області придбати медичні препарати за програмою «Доступні ліки» можна у 71 аптечному закладі та 275 місцях відпуску лікарських засобів за рецептами.



Нагадаємо, що через програму «Доступні ліки» держава забезпечує життєво-необхідними лікарськими засобами людей, які живуть з серйозними захворюваннями: серцево-судинні захворювання, цукровий діабет, бронхіальна астма.



Для того, аби отримати е-рецепт на «Доступні ліки» потрібно звернутися до лікаря, з яким підписали декларацію. Сімейний лікар виписує електронний рецепт, який можна отоварити у аптеці, що увійшла до програми реімбурсації з НСЗУ (про це свідчить наліпка на аптечному закладі).



На мобільний номер пацієнта приходить повідомлення з номером та кодом рецепту. Код відображає назву діючої речовини препарату. Відповідно до цього підбирають ліки. При потребі лікар може видати і паперовий варіант рецепту.



Які ліки можна отримати безкоштовно?



Держава компенсує вартість найдешевшого лікарського засобу, який подав заявку на участь в програмі «Доступні ліки». Тобто такий препарат пацієнт матиме змогу отримати безоплатно. Дорожчий препарат, ціна на який не перевищує граничну референтну, пацієнт може отримати, доплативши різницю між мінімальною ціною та роздрібною ціною обраного препарату.



З 1 лютого 2019 року МОЗ України затвердив новий реєстр препаратів програми “Доступні ліки” – п’ятий від початку дії програми. До оновленого реєстру увійшло 258 препаратів, з них 64 є безоплатними для пацієнтів, інші – з невеликою доплатою. Найдешевший препарат, що на 100% відшкодовує держава, коштує 4,76 грн, найдорожчий – 898,22 грн.



Для лікування серцево-судинних захворювань у програмі є 198 препаратів, 46 з яких пацієнти можуть отримати безоплатно. Для лікування діабету 2 типу – 46 препаратів, з яких 12 є безоплатними. Від бронхіальної астми у програмі є 14 препаратів, 6 із яких пацієнт може отримати безоплатно.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення