У Коростень охороняти ОВК прилетів вертоліт із спецпризначенцями

22.07 16:52    
У місто Коростень Житомирської області прилетів вертоліт із спецпризначенцями, щоб охороняти правопорядок на окружній виборчій комісії та попередити можливі правопорушення.

Про це 22 липня під час спільної пресконференції розповів Начальник Головного управління Національної поліції у Житомирській області Вячеслав Печененко.

«У нас поступило повідомлення про можливі незаконні дії в Коростенському виборчому окрузі. Туди зараз виїхав спецпідрозділ для профілактики і проведення превенції, як було анонсовано з міста Києва: гелікоптер зараз здійснює посадку в місті Коростені. Спецпризначенці зі зброєю будуть оточувати район можливих порушень і тому ситуація під контролем. Поки що інформація не підтверджується, що мають якісь правопорушення здійснюватись, але для профілактики і демонстрації наших можливостей зараз такі дії в Коростені проводяться. До нас надійшло практично анонімне повідомлення про те що хтось нібито має інформацію про те, що збираються нібито групи молодиків спортивної статури, які намагаються прийти до окружної комісії з якимись там вимогами чи діями. І для своєчасного попередження можливих ризиків ми туди скерували свої спецпідрозділи і центральний апарат Національної поліції виділив черговий гелікоптер спец призначенців», – зазначив Вячеслав Печененко.

«Сьогодні, 22 липня, з Києва в Житомирську область прибув спецзагін поліцейських тактико-оперативного реагування (ТОР) патрульної поліції. Рішення направити в м. Коростень вертольотом Мі-8 придані сили поліції було прийняте після аналізу оперативної обстановки та інформації про можливі провокації під час транспортування виборчої документації з дільничних виборчих комісій – до окружної виборчої комісії №64, яка розташована в Коростені», – повідомляють на сайті ГУ НП Національної поліції у Житомирській області.

Спостерігач ОПОРИ, яка зараз знаходиться у приміщенні ОВК №64 розповіла, що та дійсно є озброєні правоохоронці.

«У приміщенні ОВК присутні спецпризначенці. У одній з кімнат зачинені, озброєні. Перед входом в ОВК теж є», – розповіла спостерігач.

Як повідомляла ОПОРА, Як повідомляла ОПОРА, на Житомирщині члени дільничних комісій виправляють дані протоколу в приміщенні ОВК. У Житомирі голова ДВК, застосувавши фізичну силу, забороняв спостерігачці ОПОРИ знімати. У Коростишеві спостерігачу ОПОРИ забороняли фотографувати на дільниці і хотіли вигнати з приміщення. У Бердичеві члени ДВК до завершення голосування вже підписали порожній протокол, також члени ДВК забороняли спостерігачу ОПОРИ фіксувати процес підрахунку голосів на відео. У Коростені на дільницях затримали 4 журналістів, у поліції кажуть: ймовірно посвідчення підроблені. У Житомирській області на дільницях виборці голосують без паспортів, 5 ДВК не вели протокол ранкового засідання, на дільниці №180448 (ОВО №66) виборці порушили таємницю голосування. На дільницях у всіх округах спостерігачі ОПОРИ фіксують нестачу скриньок та кабінок для голосування.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення