Поліцейські Житомирщини закликають автовласників подбати про безпеку свого транспорту

15.08 14:48    
Упродовж останньої доби в області було зареєстровано кілька повідомлень про крадіжки цінного майна з автомобілів. Нині затримано одного з автозлодіїв та тривають заходи щодо встановлення інших причетних до правопорушень. Разом з тим поліцейські закликають власників транспортних засобів бути розважливими у питаннях безпеки та збереження власного майна.

14 серпня до Житомирського відділу поліції звернувся 36-річний житель обласного центру із повідомленням про крадіжку відеореєстратора з його автомобіля. За словами заявника, на ніч він залишив свій Chevrolet Aveo у дворі багатоповерхівки. Вранці помітив пошкоджене скло водійських дверцят та зникнення реєструючого приладу.

Таку ж крадіжку було вчинено з автомобіля Volkswagen Bora, що належить 34-річному жителю Андрушівського району. За словами автовласника, він на півгодини відлучився на базар, залишивши автівку. Згодом також виявив розбите скло та відсутність відеореєстратора.

У Коростені з вантажівки DАF, яку 32-річний водій забув зачинити, було викрадено дві акумуляторні батареї. А на Чуднівщині з мікроавтобуса Mercedes 609-D зникли 19 тисяч гривень, залишені власником на ніч у салоні (!) та автомагнітола.

15 серпня близько 5:30 у м. Житомирі 49-річний житомирянин помітив у своєму ВАЗ-2101 незнайомця. Чоловік не розгубився, покликав на допомогу та повідомив до поліції. На місці події працівники слідчо-оперативної групи попередньо з’ясували, що 46-річний житель Черняхівського району, видаливши лобове скло, намагався викрасти з автомобіля магнітолу. Чоловіка доставили до відділу поліції для з’ясування обставин події. Нині встановлено, що затриманий вже був раніше засуджений за вчинення майнових злочинів.

За усіма фактами розпочаті досудові розслідування за ст. 185 (Крадіжка) КК України. Правоохоронці проводять оперативно-розшукові заходи, аби встановити та затримати решту осіб, причетних до правопорушень.

Тим часом самим автовласникам варто подбати про збереження автівок та речей:

- автомобіль необхідно залишати на надійній, добре освітленій та охоронюваній стоянці, адже зловмисники обирають ті транспортні засоби, що стоять у дворах будинків та на вулицях без нагляду;

- часто увагу злодіїв привертають цінні речі, що знаходяться всередині. Відтак не варто залишати в салоні документи, гроші, сумки, сучасні ґаджети тощо;

- не забувайте завжди зачиняти вікна та дверцята, перевіряти, чи не забули ключ у замку запалення, навіть виходячи «на хвилинку»;

- важливим способом захистити транспортний засіб є встановлення якісної охоронної сигналізації та протиугінних пристроїв, які не тільки сповістять господаря про посягання на майно, але й заблокують намагання зловмисника викрасти автомобіль.

Відтак, відповідальне ставлення до збереження власного майна значно зменшить шанси зловмисників заволодіти ним

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення