Поліцейські Житомирщини проаналізували результати своєї роботи з початку 2019

11.10 19:15    
11 жовтня у Головному управління Нацполіції області відбулось засідання колегії за участі керівників галузевих служб та територіальних підрозділів щодо ефективності роботи за 9 місяців 2019. Детальний аналіз проведено за напрямами діяльності слідчих, кримінальної поліції, підрозділів превенції, дотримання законності у службовій діяльності та кадрової роботи. Розглянуто й низку інших актуальних питань.

Розпочинаючи роботу, керівник ГУНП Сергій Крупєй познайомив присутніх із оновленим складом колегії Головного управління Нацполіції в Житомирській області, куди ввійшли голови Житомирської облдержадміністрації та обласної ради.

– У першу чергу, зміна складу колегії ГУНП – це зміна ставлення поліції, нас з вами, до громади. Лише маючи зворотній зв’язок з нею, ми можемо реально оцінити свою роботу, - зазначив він.

У свою чергу, очільник облдержадміністрації Віталій Бунечко висловив упевненість у плідній співпраці у рамках реформ, визначених Президентом України, керівництвом МВС і НПУ. А голова облради Володимир Ширма наголосив на спільних досягненнях у результаті тісних взаємовідносин громади і поліції:

– Тепер наші взаємини стануть ще ефективнішими у забезпеченні безпеки та правопорядку, адже саме на органах місцевого самоврядування та поліції лежить особлива відповідальність за це. Поліцейські станції та проект «Дільничний офіцер громади» – саме ті ініціативи, які ми підтримуємо і разом працюємо над їх реалізацією.

Відтак робота колегії розпочалась із аналізу результатів діяльності правоохоронців Житомирщини упродовж року. Підрозділами поліції регіону зареєстровано понад 153 тисяч заяв та повідомлень, що на 3,7% більше, ніж у минулому році. До Єдиного реєстру досудових розслідувань унесено відомості про більше ніж 12 тисяч кримінальних правопорушень, при цьому їх кількість зменшилась на 10,7% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

На 5 % зменшилась кількість особливо тяжких та на 16,7% - тяжких злочинів. Більше на 35,5% встановлено осіб, які вчинили особливо тяжкі кримінальні правопорушення, відповідно на 52,5% їх більше розслідувано, на 47% більше розслідувано таких злочинів минулих років.

Завдяки належній організації роботи ліквідовано 7 організованих груп і злочинних організацій, члени яких учинили 39 кримінальних правопорушень, ліквідовано нарколабораторію та 6 наркопритонів.

Водночас намітилась тенденція до зниження дитячої злочинності на 36,2%, а також злочинів, учинених особами у стані алкогольного сп’яніння на 41,6%.

Цього року відкрито 4 поліцейських станції у Брусилівському, Радомишльському, Романівському та Хорошівському районах, а загалом в області працює 13 поліцейських станцій, де організовано роботу дільничних, ювенальних інспекторів та груп реагування патрульної поліції.

За 9 місяців 2019 року Головним управлінням НП проведено 16 конкурсів для відбору кандидатів до служби у поліції, у тому числі нині триває 5 з них – до підрозділів превенції та логістики.

Ці та інші показники діяльності у контексті конретних територіальних підроздлів проаналізували заступники начальника ГУНП та керівники галузевих служб.

Сергій Крупєй наголосив, що кожен керівник несе персональну відповідальність за належну організацію роботи ввірених підрозділів від стану службових транспортних засобів до діяльності добових нарядів.

За результатами роботи упродовж 9 місяців відзначили кращих та прийняли кадрові рішення щодо тих, хто не спрацював. Відтак заохочені Ємільчинське відділення - перехідним кубком та оргтехнікою, Ружинське та Овруцьке відділення, Коростишівський відділ – комп’ютерною та оргтехнікою

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення