Депутати продовжують підготовку до чергової сесії– працюють у постійних комісіях

06.11 16:45    
Депутати продовжують працювати у постійних комісія. Так, більше ніж 16 питань опрацьовано під час засідання постійної комісії з гуманітарних питань та 8 питань порядку денного розглянуто на засіданні комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності. Засідання відбулись за участі першого заступника голови обласної ради Сергія Крамаренка та заступника голови обласної ради Максима Вілівчука, а також першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Федоренка.
Депутати продовжують підготовку до чергової сесії– працюють у постійних комісіях

На засіданні гуманітарної комісії Олена Галагуза проінформувала присутніх щодо виконання протокольних доручень, що були прийняті на попередніх засіданнях. Зокрема, питання стосувалось Кмитівського музею, але за пропозицією голови постійної комісії воно відправлено на доопрацювання регламентної комісії.

Присутні підтримали проєкт рішення щодо продовження виплати стипендій обласної ради студентам та молодим науковцям закладів вищої освіти до 2023 року. Серед них 4 стипендії обласної ради імені С.П. Корольова студентам та молодим науковцям Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова, Державного університету «Житомирська політехніка», 2 стипендії обласної ради імені О. Ольжича (Кандиби) студентам та молодим науковцям Житомирського державного університету імені Івана Франка, 2 стипендії обласної ради імені В.М. Кавуна студентам та молодим науковцям Житомирського національного агроекологічного університету, 1 стипендія обласної ради імені В.М. Кавуна студентам та молодим науковцям Житомирського агротехнічного коледжу, 4 стипендії обласної ради імені М.Т. Бакки студентам та молодим науковцям Житомирського державного університету імені Івана Франка, Державного університету «Житомирська політехніка», Житомирського національного агроекологічного університету, Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова та 1 стипендію обласної ради імені Д.І. Квеселевича студентам та молодим науковцям Житомирського державного університету імені Івана Франка».

Також було порушено питання щодо фактів булінгу у Барашівській ЗОШ. "Я захищала і надалі буду захищати дітей! Це неприпустимо, що ми говоримо про такі факти у цивілізованому світі. Діти мають бути захищені і захищати мають їх дорослі, тобто ми! А виходить, що саме дорослі покривають такі ганебні факти і серед покривачів навіть поліція. Прошу розібратись у цій ситуації і я особисто буду спілкуватись з головою РДА з цього питання", - зауважила Олена Галагуза.

Депутат обласної ради Сидор Кізін ініціював проєкт рішення щодо створення концепції регіонального інноваційно-космічного кластера «Полісся».

«Метою концепції створення регіонального інноваційно-космічного кластера «Полісся» є визначення перспектив формування регіонального інноваційно-космічного кластера, на базі якого здійснюватиметься розвиток сучасних космічних технологій у сфері управління регіональним розвитком. Зокрема, об’єднання зусиль усіх суб’єктів регіонального розвитку, діяльність яких пов’язана з тематикою космосу, з метою підвищення рівня конкурентоспроможності регіону за рахунок забезпечення розвитку інфраструктури і високих технологій», - зауважив депутат.

На комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності депутатами підтримано зміни у рішення обласної ради щодо схвалення у новій редакції перспективного плану формування територій громад Житомирської області.

Загалом, 6 листопада депутати відпрацювали у п’яти постійних комісіях.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 16:52
На Львівщині ДБР затримало посадовця, який організував ...
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення