У приміщенні, яке орендував приватний університет, знову навчатимуться житомирські школярі

14.11 17:01    
Житомирська міська рада не продовжуватиме Вищому навчальному закладу «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна» договір оренди приміщення за адресою: вулиця Велика Бердичівська, 52, бо має намір використовувати його для власних потреб.

Про це повідомила заступниця міського голови Марія Місюрова. За її словами, в приміщенні навчатимуться житомирські школярі.

«Кілька років це приміщення орендував приватний університет. Але ми більше не можемо продовжувати договір оренди, оскільки самі маємо в ньому нагальну потребу. Нині ми розглядаємо кілька варіантів», – зазначила чиновниця.

У січні 2019 року частина приміщення Житомирської міської гуманітарної гімназії № 23, де розміщувалися класи початкової школи, була визнана аварійною. І довелося терміново шукати приміщення, де могли б навчатися діти.

«Тоді нам вдалося домовитися з Житомирським державним університетом імені Івана Франка. Але з вересня гімназія працює 6 днів на тиждень у дві зміни, навчання починається о 8.00, а перерви скорочені до 5 хв, що несе навантаження на учнів та педагогів. Це не влаштовує ні дітей, ні вчителів, ні батьків», – розповіла Місюрова.

Заступниця міського голови додала, що вивільнене приміщення може також бути передане Житомирському міському ліцею при ЖДТУ.

«Через нестачу аудиторій немає можливості в повному обсязі здійснювати поділ на підгрупи, від чого страждає навчальний процес. Крім того, довелося зменшити кількість годин для поділу класів на 2 групи. Враховуючи, що сьогодні ліцей входить в топ-100 закладів України, така ситуація неприпустима. З кожним роком зростає кількість дітей, які хочуть навчатися в ліцеї, але задовольнити їх бажання немає можливості через відсутніх вільних аудиторій», – додала Марія Місюрова.

Строк дії договору оренди між комунальним підприємством «Регулювання орендних відносин» Житомирської міської ради та Вищим навчальним закладом «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна» спливає 20 грудня 2019 року.

Про намір не продовжувати договір оренди виконавчий комітет Житомирської міської ради повідомив керівництву університету «Україна» відповідним листом від 11 листопада.

«Враховуючи те, що договір за реєстраційним №256 завершується, нагадуємо Вам, що департамент освіти Житомирської міської ради приміщення за адресою: м. Житомир, вулиця Велика Бердичівська, 52, яке Ви орендували, буде використовувати для надання освітніх послуг для дітей Житомирської об’єднаної територіальної громади. Просимо врахувати вищевказане в подальшій роботі Вашого навчального закладу», – йдеться у листі.

Разом з тим, за словами Марії Місюрової, міська рада готова всіляко сприяти керівництву приватного університету у пошуку нового приміщення.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення