Житомиряни продовжують потрапляти на гачок шахраїв

11.12 13:41    
Житель м. Коростишева, вважаючи, що спілкується телефоном з працівником банку, розповів тому конфіденційну інформацію та втратив кошти з рахунку. В Овручі ошуканець увів в оману продавчиню крамниці, «розмінявши» гроші. А житель смт Попільні, сподіваючись придбати автомобіль, переказав на рахунок незнайомця кругленьку суму, натомість не отримавши нічого. Поліцейські розпочали досудові розслідування та водночас закликають жителів області бути більш обачними.

За словами 60-річного коростишівця, який звернувся до поліції, в обідню пору 9 грудня на його мобільний зателефонував незнайомець, який назвався працівником банку. Він повідомив, що банківську картку чоловіка було заблоковано через стороннє втручання, а щоб відновити доступ, він має знати цифри, що приходитимуть зараз у смс-повідомленнях на телефон власника рахунку. Відтак пенсіонер виконав вказівки незнайомця та розповів інші дані, що стосуються його банківських реквізитів. У результаті згодом дізнався, що з його фінансового рахунку було кілька разів знято кошти. Загалом чоловік втратив 11 тисяч гривень.

У м. Овручі один з відвідувачів крамниці побутової хімії попросив розміняти йому гроші. Після того, які він пішов, працівниця торгівельного закладу виявила нестачу 1400 гривень.

31-річний житель смт Попільні вирішив придбати автомобіль. Для цього на одному з інтернет-сайтів вивчив пропозиції та відшукав підходящий варіант. Згодом зв’язався з продавцем транспортного засобу, який, після обговорення умов продажу, попросив завдаток у якості підкріплення угоди. Покупець погодився на таку умову та ще наприкінці листопада переказав понад 21 тисячу гривень на вказаний рахунок. Після того зв’язок з «продавцем» обірвався. Ні придбати автомобіля, ні повернути грошей чоловік не зміг, відтак звернувся до поліції.

Нині у рамках розпочатих за ст. 190 (Шахрайство) ККУ кримінальних проваджень поліцейські встановлюють осіб, причетних до вказаних злодіянь. Разом з тим правоохоронці закликають громадян бути обачними у фінансових питаннях.

Пам’ятайте, що конфіденційні відомості ваших банківських рахунків не можна повідомляти нікому, навіть працівникам фінансових установ. Вони не можуть запитувати у вас паролі входу до вашого електронного кабінету, пін-коди карток, CVV-коди тощо, особливо в телефонному режимі. Цю інформацію маєте знати тільки ви!

Не надавайте особистої інформації про номери банківської картки, рахунку, телефону, «прив’язаного до картки», особливо, якщо спілкуєтесь із незнайомим абонентом або даєте оголошення в інтернет-мережі.

Уважно читайте повідомлення, що надходять на ваш мобільний, звертайте увагу, чи це дійсно номер банківського сервісу та які саме операції проводяться з вашими коштами. За найменших підозр – телефонуйте на гарячу лінію банку та заблокуйте картку.

Намагайтеся не сплачувати наперед за товар, придбаний за допомогою мережі Інтернет. Скористайтеся послугами післяплати, або так званої «захищеної оплати», які пропонують транспортні компанії, торгівельні інтернет-майданчики та фінансові установи.

Будьте уважними, не дайте себе ошукати і не дозволяйте пройдисвітам збагатитися за ваш рахунок

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення