Всі сили Держлісагентства та ДСНС направлені на оперативну ліквідацію існуючих загорань на Житомирщині.

18.04 23:25    
Від 16 квітня на території більше 4 тисяч гектарів Овруцького району триває боротьба із вогняною стихією.

Про це говорили під час пресбрифінгу в Житомирській облдержадміністрації сьогодні, 18 квітня, за участю Голови Державного агентства лісових ресурсів України Андрія Заблоцького, голови Житомирської ОДА Віталія Бунечка та заступника начальника Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області із запобігання надзвичайним ситуаціям Олега Шахрая.

“Наразі в Овруцькому районі зосереджено значні сили ДСНС та лісівників, яких достатньо, щоб гасити пожежі та не давати їм розповсюджуватися. Я дякую всім, хто залучений до цього процесу. Найближчими днями ситуація буде повністю контрольована”, – сказав голова ОДА Віталій Бунечко.

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький повідомив, що вчора було додатково залучено 227 осіб з інших шести сусідніх областей та 22 одиниці додаткової техніки. Також долучені сили ДСНС Житомирської області. В цілому на сьогодні залучено 1073 вогнеборця та більше 100 одиниць техніки, включаючи військову техніку БАТ для створення захисних розмежувальних смуг.

Андрій Заблоцький також зазначив, що станом на сьогодні до гасіння пожеж на території Овруцького лісгоспу залучено 763 лісівників Держлісгаентства, це лісова пожежна охорони з різних держлісгоспів Житомирщини.

«Всі сили Держлісагентства та ДСНС направлені на оперативну ліквідацію існуючих загорань на Житомирщині. Одна з попередніх причин початку пожеж – буревій, який обірвав лінії електропередач, а в окремих районах – бездумна діяльність деяких людей, яким дуже кортіло випалювати сухостій, сміття та інше», – наголосив Голова Державного агентства лісових ресурсів України.

Як повідомив Андрій Заблоцький, на сьогодні більшість загорянь локалізовано. Залишилося 4 великі пожежі. За результатами спільного з рятувальниками та головою Житомирської ОДА Віталієм Бунечком огляду з повітря були передані координати до ДСНС. І зараз на цих пожежах працює авіація.

Голова Житомирської ОДА зазначив, що людських жертв внаслідок пожежі немає. Після остаточного завершення гасіння пожежі слідством буде встановлено остаточні причини загоряння та здійснено відповідні дії.

Віталій Бунечко також поінформував, що 48 жителів постраждалих від пожежі населених пунктів — с. Личмани та с. Магдин — евакуйовано до с. Гладковичі та наразі забезпечено всім необхідним.

Голова ОДА повідомив, що на запит постраждалих від пожежі обласна та районна адміністрації збирають допомогу щодо одягу, будівельних матеріалів для відновлення постраждалих осель, корму для худоби, велосипедів для пересування тощо. Він закликав всіх небайдужих долучатися та допомогти нашим землякам разом.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:02
Шмигаль взяв участь у круглому столі міністерського рів ...
Вчора 16:27
БЕБ на Закарпатті упередило неефективне використання 6, ...
Вчора 16:21
На Буковині детективи БЕБ повідомили про підозру співуч ...
Вчора 16:18
У Києві держслужбовці розтратили 1,2 млн грн бюджетних ...
Вчора 16:18
На Київщині прикордонники викрили злочинну схему з неза ...
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:11
Енергетична безпека України — один з ключових пріоритет ...
Вчора 16:09
Івано-Франківський національний медичний університет об ...
Вчора 16:07
Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога ...
Вчора 16:05
За розстріл цивільного авто під час окупації Київщини з ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення