ДСНС в Житомирській області закликає громадян не провокувати пожежі в екосистемах

01.05 10:02    
Фахівці ДСНС закликають громадян не спалювати суху рослинність та сміття на прибудинкових та відкритих територіях! Такі пожежу набувають великих масштабів, особливо у вітряну погоду, а для їх ліквідації необхідно залучати багато сил та засобів! А якщо загоряння стаються на торфополях, їх необхідно в рази більше. Адже щоб загасити 1 кв.м торфу вогнеборці виливають мінімум 10 тонн води.



Причинами, що призводять до таких пожеж, є:



! неконтрольоване випалювання сухої трави, луків, пасовищ, очерету, ділянок із степовою, водно-болотяною, іншою природною рослинністю;



! необережне поводження з вогнем громадян під час відпочинку та проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках.



! Це, у свою чергу, стає причиною розповсюдження полум’я на лісові насадження, торфовища, а також на житлові будинки та господарські будівлі людей. Внаслідок цього завдаються значні матеріальні та екологічні збитки.



Багато громадян мають хибну думку про те, що випалювання залишків рослинності, в тому числі трави є корисним, однак спалювання негативно впливає на стан навколишнього середовища і загрожує здоров’ю людей. Зокрема, під час горіння виділяються різноманітні речовини, які загострюють або викликають захворювання, переважно серцево-судинної системи та дихальних шляхів.



Пам’ятайте, що спалювання сухої трави завдає значного збитку державі та, в першу чергу, навколишньому середовищу, може спричинити пожежі у житловому секторі, знищити лінії електромереж, лісові насадження, не кажучи вже про серйозну загрозу для життя та здоров’я громадян.



Будьте відповідальні та не провокуйте пожежі в екосистемах! В екстрених ситуаціях телефонуйте до Служби порятунку «101»!



Нагадаємо, що в ніч з 16 квітня на 17 квітня 2020 року на території ДП «Овруцького ДЛГ» Бережестського, Виступовицького, Ігнатпільського та Овруцького лісництв виникла лісова низова пожежа на площі близько 35 тис. га. Внаслідок пожежі постраждали 72 будинки, сільгоспугіддя та тваринницьке господарство мешканців району.



Довідково. Парламент прийняв Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу”

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 13:10
У Сумах запрацював Центр допомоги врятованим
Сьогодні 13:09
Ворог вдарив по Селидовому, загинула жінка
Сьогодні 13:01
Польські фермери поновили блокування напрямків пунктів ...
Сьогодні 13:00
Комітет з питань інтеграції України до ЄС здійснив робо ...
Сьогодні 12:53
Вкотре Київська митниця передала товари для потреб обор ...
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:11
Енергетична безпека України — один з ключових пріоритет ...
Вчора 16:09
Івано-Франківський національний медичний університет об ...
Вчора 16:07
Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога ...
Вчора 16:05
За розстріл цивільного авто під час окупації Київщини з ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення