Поліція Житомирщини закликає велосипедистів подбати про безпеку

14.05 10:32    
З настанням теплих днів, а також в умовах карантинних обмежень велосипед став найзручнішим засобом пересування багатьох жителів області. Втім, задля безпечних поїздок та уникнення інцидентів поліцейські закликають власників двоколісників дотримуватися низки правил.

Зверніть увагу, що найчастіше в аварійні ситуації потрапляють люди, які не мають відповідних навичок безпечно керувати велосипедом, відтак не переоцінюйте свої вміння та можливості. За потреби – пройдіть відповідне навчання, детально вивчіть особливості дороги, якою маєте намір прямувати.

Завжди дбайте про справність вашого транспортного засобу. Велосипед повинен бути обладнаний звуковим сигналом та світлоповертачами. Для руху в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості на двоколіснику має бути встановлений та увімкнений ліхтар (фара).

Суворо дотримуйтеся Правил дорожнього руху. Пам’ятайте, що рухатися дорогою на велосипедах дозволяється особам, які досягли 14-річного віку.

Не виконуйте ризиковані маневри та сигналізуйте про свої наміри змінити напрям руху тощо знаками, зрозумілими іншим водіям. Перетинайте автошляхи пішохідними переходами, ведучи двоколісник у руках. Не заважайте іншим учасникам руху.

Вирушаючи у дорогу, одягайте захисні шоломи та зробіть себе помітними у транспортному потоці за допомогою спеціальних жилетів, світлоповертаючих елементів або хоча б світлого одягу.

Окремо варто подбати і про зберігання вашого двоколісника. Пам’ятайте, що сходинковий майданчик або передпокій перед квартирою (так званий «тамбур») – не найкращі місця для розміщення велосипеда. Крім того, двоколісники часто викрадають поблизу ринків та крамниць, де власники залишають їх без нагляду, розраховуючи повернутися за кілька хвилин.

Так, 12 травня звягельські поліцейські розшукали велосипед, належний 34-річній жительці райцентру. Жінка лишила двоколісник поблизу будинку, чим і скористався крадій. В Овруцькому районі власник поставив велосипед поблизу сільської крамниці та згодом не знайшов його на місці. Оперативники з’ясували, що крадіжку вчинив 29-річний житель райцентру.

Тож поліцейські радять враховувати всі обставини та подбати про надійні велосипедні замки та інші пристрої, що не дозволять або ускладнять крадіжку вашого велосипеда. Обдумайте варіанти тимчасової стоянки чи зберігання двоколісника у різних локаціях.

Будьте розсудливі та обережні! Рівних доріг та цікавих подорожей

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення