Житомирські дошкільні навчальні заклади готові до відновлення роботи

25.05 17:47    
З 27 травня житомирські дошкільні навчальні заклади відновлюють свою роботу в умовах дії обмежувальних заходів. Згідно з опитуванням, яке проводили керівники закладів, на сьогодні заявлена потреба у відвідуванні 5 тис 611 дітей.

Наразі здійснюються заходи зі створення безпечних умов перебування дітей у дитячих садочках. Департамент освіти Житомирської міської ради працює над тим, щоб на момент відновлення роботи всі 46 закладів дошкільної освіти були забезпечені дезінфікуючими засобами, термометрами, засобами індивідуального захисту та іншим необхідним інвентарем. На такі потреби з місцевого бюджету було виділено 1,3 млн грн.

Сьогодні заступниця міського голови Марія Місюрова та заступниця директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко побували в ЖДНЗ №6 та перевірили готовність закладу до роботи та прийому дітей у групи.

«Безпечні умови для дітей - це найголовніше. Маємо навчитися жити в таких умовах і навчити цьому дітей», - зазначила Марія Місюрова, наголошуючи на важливості створення безпечного освітнього середовища.

Завідувачка ЖДНЗ №6 Тетяна Казмерчук запевнила: заклад готовий до роботи, і працювати в умовах карантинних обмежень не є новим для дошкільного закладу. «Адже групи періодично перебувають на карантині, коли діти хворіють. А до масочного режиму за два місяці вже звикли…» .

Наразі працівники харчоблоків, медичні працівники дошкільних навчальних закладів проходять експрес-тестування на COVID-19 згідно графіку. Також проводиться інструктаж персоналу щодо роботи в нових умовах і дій у випадках виявлення інфікованих.

Отож, як працюватимуть житомирські заклади дошкільної освіти з 27 травня:

Прийом в дошкільні освітні заклади здійснюватиметься з обов’язковим проведенням термометрії та візуального огляду всіх дітей. Наголошувалося, що температурний скринінг дітей проводять при вході у заклад та кожні 4 години.
Рекомендований режим роботи: прийом з 7:30 год до 8:30 год, повернення дітей додому: з 17:00 год до 18:00 год
Ранкове приймання дитини до закладу дошкільної освіти та передачу після закінчення дня проводитиме вихователь групи на території закладу за межами його будівлі. За несприятливих погодних умов - на вході до приміщення чи у павільйоні.
Батьки або особи, які їх замінюють, повинні одягати респіратор або захисну маску.
Працівникам дитсадків також вимірюватимуть температуру вранці та впродовж дня. Не допускатимуться до виконання обов'язків працівники, в яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2 °С або ознаки респіраторних захворювань.
У закладах організовуються місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками для персоналу із обмеженим самостійним доступом до них дітей. Наголошено: дітей слід вчити ще ретельніше мити руки. Дезінфектори - для персоналу.
Прийом дітей, які перехворіли на коронавірусну інфекцію чи інше інфекційне захворювання, здійснюватиметься з обов’язковим пред’явленням довідки від лікаря.
Передбачається також переформатування кімнат для занять таким чином, щоб забезпечити максимальне фізичне дистанціювання.
Зі слів Світлани Ковтуненко, порядок організації роботи дитсадків у Житомирській міській ОТГ визначить регламент, який затвердять на найближчому засіданні виконавчого комітету. У документі прописані всі вимоги, які повинні виконуватися перед прийомом дітей і під час їх щоденного перебування у колективах дитячих садків. Організація безпечного освітнього середовища здійснюватиметься відповідно до Постанови головного державного санітарного лікаря України № 25 від 21 травня 2020 року «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)».

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:07
На пожежі в Ужгороді одну людину врятовано та двадцять ...
Сьогодні 00:05
Станом на 17 березня профінансовано на пенсійні виплати ...
Сьогодні 00:02
У Запоріжжі ліквідовано шахрайський call-центр, який ош ...
Вчора 23:58
Самопроголошеного голову Димерської ОТГ засуджено за сп ...
Вчора 23:54
У Львові два укриття на заводі приведуть в належний ста ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
12 березня 16:56
У Житомирі водій «Toyota Camry» побив чоловіка, якого л ...
05 березня 16:02
У Житомирі поліція викрила шахрая, який «надавав матері ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення