ОСББ житомирської громади відшкодують відсотки за кредитами, залученими у рамках програми «Енергодім»

17.06 12:27    
Порядок здійснення відшкодування з місцевого бюджету відсотків за кредитами, залученими ОСББ, які беруть участь у Програмі підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «ЕНЕРГОДІМ» затверджено сьогодні, 17 червня, під час засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради.

Документ було розроблено департаментом економічного розвитку міської ради з метою стимулювання впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирних житлових будинках, скорочення споживання паливно-енергетичних ресурсів населенням, а також популяризації економічних, екологічних та соціальних переваг енергозбереження.

«ЕНЕРГОДІМ» - це програма часткового відшкодування витрат на здійснення комплексних технічних рішень з енергоефективності в багатоквартирних будинках. Зазначену Програму реалізує Фонд енергоефективності. Про початок партнерства Житомирської міської ради та Фонду енергоефективності було оголошено 11 лютого 2020 року.

«Енергомодернізація житлового сектору – один із пріоритів діяльності міської ради. Адже, в результаті реалізації проєктів з енергоефективності співвласники таких будівель можуть не лише заощаджувати кошти на комунальних послугах, а й підвищити рівень комфорту свого життя, - коментує директор департаменту економічного розвитку міської ради Микола Костриця. - Прийнятим рішенням затверджено механізм, завдяки якому місцеві ОСББ, що беруть участь у Програмі «ЕНЕРГОДІМ» зможуть отримати відшкодування суми фактично сплачених згідно з кредитним договором відсотків, але не більше ніж за 18 місяців користування кредитом. Оскільки, реалізація енергоефективних проєктів та отримання компенсації від Фонду енергоефективності може зайняти тривалий час, така підтримка є необхідною об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків».

Отже, за затвердженим Порядком для отримання відшкодування відсотків за кредитами ОСББ – учасникам програми «ЕНЕРГОДІМ» необхідно звернутися до управління муніципального розвитку Житомирської міської ради із заявою про резервування коштів, у якій мають бути зазначені орієнтовні умови кредитування. При цьому обов’язково необхідно додати копію повідомлення про схвалення Фондом енергоефективності заявки на участь у програмі «ЕНЕРГОДІМ». З урахуванням прийнятих від ОСББ заяв, виконавчим комітетом Житомирської міської ради буде укладено договори з банками, з якими планують укласти кредитні договори ОСББ. Після даного етапу уповноважена особа ОСББ укладає кредитний договір. Відшкодування відсотків по кредиту ОСББ здійснюватиметься на підставі договору, укладеного між ОСББ та виконавчим комітетом Житомирської міської ради.

Житомир став другим містом України, яке отримало нагороду, успішно пройшовши міжнародну сертифікацію за системою «Європейська енергетична відзнака» (ЄЕВ).

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення