Майже 9000 жителів Житомирщини отримали право на фінансову допомогу по частковому безробіттю через карантин

05.07 23:40    
Станом на 30 червня робоча група обласного центру зайнятості розглянула вже понад 5200 пакетів документів від представників бізнесу Житомирщини щодо надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Згідно з прийнятими позитивними рішеннями фінансову допомогу через втрату доходів в період карантину отримають 5385 найманих працівників та майже 3570 ФОПів, які ведуть діяльність одноосібно.

"Ми пересвідчуємось, що урядова програма з підтримки бізнесу, який постраждав через бездіяльність в період карантину, на Житомирщині є досить дієвою. Адже на сьогодні збережені майже 9000 робочих місць. Службу зайнятості такий факт не може не радувати, оскільки без фінансової допомоги така кількість жителів області могла поповнити ряди безробітних. На сьогодні в області зареєстровано понад 21350 безробітних, що майже на 6800 осіб більше, як торік на цю дату" – розповіла директорка Житомирського обласного центру зайнятості Галина Корінна (Galina Korinna).

За її словами, у червні особливо активно звертаються за допомогою по частковому безробіттю ФОПи, які набули права на її отримання від 6 червня. Найбільше звернень надійшло від підприємців Бердичева і Житомира, а серед районів – з Овруцького, Олевського та Радомишльського.

Г.Корінна також поінформувала, що для реалізації цієї програми на Житомирщині уряд збільшив суму асигнувань до 80 млн. грн, з яких понад 21,8 млн. грн. вже профінансовані.

Нагадаємо, що роботодавцям із числа суб’єктів малого та середнього підприємництва (а з 6 червня – і фізичним особам-підприємцям без найманої праці), які зупинили чи скоротили свою діяльність у зв’язку з карантином, надається допомога по частковому безробіттю.

Допомога встановлюється за кожну годину скорочення діяльності та із розрахунку двох третин від бази нарахування єдиного внеску, але не більше мінімальної заробітної плати (4723 грн) на місяць.

Сума допомоги не оподатковується і надається на період зупинення чи скорочення діяльності і впродовж 30 календарних днів після завершення карантину. А звернутись за такою допомогою до служби зайнятості можна протягом 90 календарних днів з дня зупинення діяльності через карантин.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення