На Житомирщині шахраї здають в оренду фейкове житло

31.08 12:51    
Упродовж кількох останніх днів поліцейські області зареєстрували 3 випадки шахрайств. Загальна сума завданих полісянам збитків склала майже 30 тисяч гривень. Нині у рамках досудових розслідувань поліцейські встановлюють осіб, причетних до правопорушень.

До Бердичівського відділу поліції звернувсь 22-річний житель району із повідомленням про ошуканство, пов’язане з орендою житла. Заявник розповів, що знайшов на одному з сайтів відповідне оголошення. Потому, зв’язавшись з його автором, хлопець здійснив переказ 7400 гривень на вказаний «власником житла» рахунок. Згодом з’ясувалося, що його ошукали, і угода про оренду квартири виявилася несправжньою.

23-річний житель обласного центру продав ноутбук, а от коштів за нього так і не отримав. Хлопець розмістив оголошення про продаж гаджета на одному із інтернет-ресурсів. Згодом до нього зателефонував незнайомець, якому він надав реквізити для перерахування коштів за ноут через платіжний термінал. Після отримання сповіщення про зарахування обумовленої суми, хлопець по домовленості із покупцем передав ноутбук таксисту і лише згодом виявив відсутність переказу на рахунку. Отримане смс-повідомлення виявилось фейковим. Сума завданого збитку становить 7 тисяч гривень.

До Житомирського районного відділення поліції надійшла заява 46-річного жителя району. Правоохоронцям чоловік розповів, що мав намір продати велосипед і для того скористався одним із спеціалізованих сайтів продажу товарів у мережі Інтернет. Визначившись і поспілкувавшись із покупцем по телефону, домовились про оплату. Наступного дня чоловіку прийшло смс-повідомлення про зарахування 15500 гривень на його рахунок, а вже через годину до нього приїхав кур’єр та забрав двоколісника. Увечері цього ж дня заявник виявив відсутність вищевказаної суми на банківському рахунку. Після того зв'язок із покупцем безнадійно обірвався, чоловік звернувся до поліції.

Нині у рамках розпочатих кримінальних проваджень за ст. 190 (Шахрайство) КК України поліцейські встановлюють осіб, причетних до вказаних злодіянь. Разом з тим, правоохоронці закликають громадян бути обачними у фінансових питаннях.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення