У Житомирі розпочалась Майстерня міста

22.09 09:16    
21 вересня, в Гідропарку стартував марафон заходів в рамках урбаністично-культурного фестивалю «Майстерня міста Житомир 2020». Майстерня міста проходить у Житомирі вже п’ятий рік поспіль за підтримки проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», що впроваджується німецькою урядовою компанією «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH».

Майстерня міста Житомир 2020 присвячена пріоритету «Комфортне місто» згідно Концепції інтегрованого розвитку Житомира до 2030 року. Пріоритет «Комфортне місто» охоплює теми розвитку житлово-комунальної інфраструктури, житлового фонду, сталої мобільності, громадських просторів тощо.

«Цьогорічний фестиваль є особливим. Ця особливість зумовлена, в тому числі карантинними обмеженнями. Цього року фестиваль Майстерня міста не має стаціонарної локації, а більшість заходів проводяться онлайн. Слідкувати за подіями Майстерні міста можна через Facebook сторінку Майстерні міста Житомир» – розповів Микола Костриця, директор департаменту економічного розвитку міської ради. «Також в рамках цьогорічної Майстерні міста можна виграти цінні подарунки, серед яких міський велосипед. Для цього потрібно приймати участь в онлайн-заходах Майстерні міста та щоденній онлайн-вікторині» – наголосив Микола Костриця.

За словами директора комунальної установи «Агенція розвитку міста» Житомирської міської ради Бориса Пахолюка, ще однією особливістю Майстерні міста Житомир 2020 є створення громадського простору в Гідропарку: «В рамках Майстерні міста ми плануємо ревіталізувати закинутий літній майданчик в Гідропарку та влаштувати на його місці «Зелений театр». Це ініціатива студентів державного університету «Житомирська політехніка». Ми разом зі студентами вже зробили підготовчі роботи: розчистили майданчик від самосіву та завезли матеріали. Упродовж Майстерні міста ми плануємо облаштувати його вуличними меблями. В подальшому це буде повноцінний громадський простір для молоді та мешканців міста».

Фестиваль Майстерня міста триватиме упродовж 21-27 вересня. Кожного дня в рамках фестивалю на Facebook сторінках Майстерня міста Житомир https://www.facebook.com/UrbanWorkshopZhytomyr та комунальної установи «Агенція розвитку міста» Житомирської міської ради - https://www.facebook.com/AgentsiiaRozvytkuMista» транслюватимуться тематичні відеоролики, відбуватимуться презентації, обговорення, а 25 вересня о 15.30 стартуватиме телеміст з містами-учасниками проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ» на тему «Розвиток туристичного потенціалу міста: нові виклики та тренди».

Крім цього упродовж 26-27 вересня та 03-04 жовтня в Житомирському екологічному ліцеї №24, Вересівській ЗОШ, ЗОШ №36 та ЗОШ №8 буде проходити велошкола з метою навчання правил дорожнього руху та виховання у дітей навиків безпечної їзди на велосипеді в умовах міського середовища.

Деталі шукайте в програмі Майстерні міста:

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 12:06
Волынь примет 500 вынужденных переселенцев из Донецкой ...
Сьогодні 12:03
Волинянки мають потужний волейбольний удар
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення