На вихідних поліцейські задокументували кілька випадків незаконного обігу наркотичних засобів

18.01 12:58    
16 січня у м. Житомирі та районі правоохоронці виявили пакунки з речовинами, попередньо – наркотичними засобами, що зберігали місцеві жителі. 17 січня було зафіксовано спробу передачі заборонених речовин в установу виконання покарань у Бердичівському районі. Нині розпочаті відповідні перевірки.

У Житомирі поліцейські, під час відпрацювання задля запобігання квартирним крадіжкам, помітили на одній з вулиць підозрілого чоловіка. Перехожого, який явно нервував, зупинили для перевірки. З’ясувалось, що 35-річний місцевий житель мав при собі поліетиленовий пакунок з білою кристалічною речовиною. Попередньо, чоловік зберігав наркотичний засіб, призначений для його особистого споживання.

Пізно увечері 16 січня любарські інспектори сектору реагування патрульної поліції отримали виклик про сімейний скандал, учинений 42-річним жителем смт Мирополя. На місці події правоохоронці заспокоїли агресора та дізнались від його рідних, що він може зберігати ще й наркотичні речовини. Відтак під час огляду гаража, належного чоловікові, виявили коробки та пакунок з рослинною масою, попередньо – коноплями. Тож нині окрім адміністративної відповідальності за домашнє насильство, дебоширу може загрожувати й кримінальна.

Уранці 17 січня працівники установи виконання покарань, розташованої у Бердичівському районі, виявили поблизу паркану кілька згортків, в яких виявили десяток пакунків з розфасованою рослинною масою та кристалічною речовиною. Про знахідку вони повідомили правоохоронців.

На всіх місцях подій працювали слідчо-оперативні групи поліції, правоохоронці задокументували всі обставини та вилучили виявлені речовини. Слідчі підготували відповідні документи для направлення їх на дослідження до Житомирського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

У всіх випадках розпочаті кримінальні провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Законодавством такі протиправні дії караються штрафом від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 5 років

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення