Коростишівські оперативники карного розшуку викрили двох чоловіків у крадіжках з помешкань містян

20.01 13:57    
Поліцейські зібрали свідчення причетності двох жителів м. Коростишева до низки квартирних крадіжок. Одному з них слідчі оголосили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень. Іншого правоохоронці розшукують. Триває досудове розслідування.

Увечері 7 січня до місцевого відділу поліції звернувся 29-річний житель м. Коростишева із повідомленням про крадіжку з його помешкання. Чоловік відлучився з дому на кілька годин, а коли повернувся – виявив відчинене вікно у квартирі, розташованій на першому поверсі багатоповерхівки. Як з’ясувалось, з оселі зникли близько 3 тисяч гривень.

8 січня по поліції звернулась 34-річна місцева жителька. Й у цьому випадку з її помешкання, розташованого на першому поверсі, зникли ґаджети та ювелірні вироби. На місці події працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що заявниця була відсутня вдома під час святкових вихідних. Саме у цей час і було вчинено крадіжку.

З обох місць подій правоохоронці вилучили слідову інформацію та низку інших речових доказів. Попередньо, причетні до крадіжок потрапляли в помешкання, відтиснувши механізм металопластикових вікон.

У рамках розпочатих кримінальних проваджень поліцейські розпочали заходи для встановлення причетних до правопорушень. У результаті оперативники карного розшуку отримали відомості, що згадані крадіжки могли вчинити двоє місцевих жителів, віком 19 та 23 років. Обидва вже були раніше засуджені за майнові злочини.

Молодшого зі спільників поліцейські розшукали та вилучили частину викраденого. 19 січня слідчі оголосили йому про підозру у вивченні кримінального правопорушення. Місце знаходження його товариша нині встановлюють.

Тривають досудові розслідування, у рамках яких поліцейські перевіряють чоловіків щодо причетності до інших злочинів. Відповідно до ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) такі протиправні дії, поєднані з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище, караються позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

Водночас поліцейські закликають жителів приватних будинків та квартир, розташованих на перших поверхах багатоповерхівок, подбати про безпеку та збереження майна. Для цього варто замислитися над встановленням вікон із надійними запірними механізмами. На жаль, звичайні металопластикові вікна злодії досить легко відчиняють. Також одним із рішень можуть стати віконні ґрати або встановлення охоронної сигналізації та відеонагляду. Розгляньте всі варіанти та оберіть прийнятний для вас.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:40
Слідчі оголосили про підозру водієві, який вчинив масшт ...
Вчора 23:37
Повідомлено про підозру водієві, який на пішохідному пе ...
Вчора 23:35
У Києві поліцейські встановлюють обставини ДТП, в якій ...
Вчора 23:31
На пожежі в Ужгороді травмувалось двоє людей
Вчора 23:27
У Києві підрядник розчистив озеро у Деснянському районі ...
Вчора 23:36
Єврокомісія схвалила План України, що відкриває шлях до ...
Вчора 23:34
Галущенко: Маємо консолідуватися, щоб пройти наступну з ...
Вчора 23:32
У першому кварталі буковинському підприємництву відшкод ...
Вчора 23:30
ДРБ завершило розслідування провадження щодо незаконног ...
Вчора 23:28
Дунайське пароплавство завершило 2023 рік з рекордним п ...
Вчора 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Вчора 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
Вчора 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Вчора 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
12 квітня 16:59
У Житомирі чоловік намагався викрасти декоративні дерев ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення