«В столицю з привітом»: Житомирянин замовив неповнолітнім пограбування свого товариша у його день народження

04.04 10:13    
Через бажання збагатитись 27-річний чоловік замовив двом неповнолітнім пограбування свого знайомого у його день народження, оскільки знав, що той матиме при собі гроші. Тепер за свої дії зловмисники відповідатимуть перед законом: їм загрожує до шести років позбавлення волі.

До чергової частини Солом’янського управління поліції надійшло повідомлення від 36-річного місцевого мешканця про те, що у під’їзді будинку на вулиці Митрополита Липківського на виході з ліфту на нього напали двоє невідомих чоловіків та відібрали особисті речі. За вказаною адресою негайно виїхали слідчо-оперативна група районного управління поліції для документування, патрульні поліцейські та лікарі.

Як розповів начальник кримінальної поліції Солом’янського управління поліції Ігор Леус, заявник зазначив, що незнайомці побили його, а також відібрали мобільний телефон та гроші, завдавши збитків на близько 50 тисяч гривень. У ході відпрацювання отриманої інформації співробітники карного розшуку переглянули відео з камер спостереження та встановили осіб, які ймовірно причетні до злочину:

«Ми встановили місцезнаходження трьох фігурантів, в тому числі й замовника даного злочину, та затримали їх для встановлення усіх обставин події. Двоє правопорушників - 16-річний та 17-річний мешканці Солом’янського району, які раніше до кримінальної відповідальності не притягувались. Третій фігурант – уродженець Житомирської області 1993-го року народження, раніше судимий за крадіжку, який через бажання збагатитись вирішив замовити двом молодикам пограбування свого знайомого у його день народження».

Слідчим Солом’янського управління поліції трьом чоловікам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України, а також вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Санкція даної статті передбачає до шести років позбавлення волі.

«Окрім цього, слідчі збирають доказову базу для притягнення 27-річного підозрюваного до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого частиною першою статті 304 Кримінального кодексу України, а саме - втягнення неповнолітніх у протиправну діяльність. За скоєння цього правопорушення чоловіку загрожує до семи років ув’язнення», - додав Ігор Леус.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:57
У Тернополі в пасажирському транспорті травмувалася жін ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення