В Житомирській області люди вийшли на протест через підвищення ціни на воду

17.04 23:49    
15 квітня Коростенська міська рада на сесії ухвалила рішення підвищити тарифи на водопостачання та водовідведення. Крім того, з тарифу вивели абонплату, яка раніше входила в загальний тариф. Рішення сесії супроводжувалося протестом, повідомляє Суспільне Житомир.

Про це під час етеру на "UA: Українське радіо "Житомирська хвиля" розповів головний економіст коростенського комунального підприємства "Водоканал" Микола Сидорук. За його словами, тариф на воду в місті востаннє переглядали в 2018 році, а в Житомирі за той же ж час ціни переглядали п'ять разів.

"Нові тарифи почнуть діяти з 1 травня, тобто в квитанціях їх ще не було. В платіжках було повідомлення про необхідність зміни цих тарифів. Перші квитанції прийдуть в червні", – каже Микола Сидорук.

З першого травня коростенці за водопостачання платитимуть 20 гривень 92 копійки за один кубічний метр води, а за водовідведення – 20 гривень 80 копійок за кубічний метр.

"Абонплата раніше також входила в тариф, – каже Сидорук, – але сьогодні законодавцем вона виведена із тарифу. Хто не хоче платити абонплату, той повинен укласти колективний договір і платити її від усього будинку відразу, а не по кожній квартирі окремо".

Сесія Коростенської міської ради, під час якої депутати прийняли рішення підвищити тарифи, супроводжувалася протестами. Організатор акції Ігор Назаревич говорить, що на протест проти тарифів вийшли пенсіонери, громадські організації та кілька релігійних громад.

"Поліція заблокувала вхід на сесію. Люди хотіли зайти, але пройти вдалося тільки невеликій кількості осіб, – розповідає Назаревич. – Міський голова своєю більшістю просто продавив це рішення. Люди прийшли, в першу чергу, попросити, щоб влада ввійшла в їх становище".

Ігор Назаревич каже, що, на думку учасників протесту, дане рішення було прийняте з порушеннями процедури, тому вони звертатимуться до суду з вимогою його скасувати.

"Людей більше навіть обурило введення абонплати. За що там абонплата? Туди вводять і оплату контролера, його подорож до місця перевірки. Це дуже обурило людей", – сказав Назаревич.

На офіційному сайті Коростенської міської ради повідомляють, що підвищення тарифів на воду відбувається через подорожчання енергоносіїв на 38,6% та зростання ціни на витратні матеріали, а також у зв'язку зі зростанням рівня мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму з 1 841 гривні у 2018 році до 2 481 гривні у 2021 році.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення