На Житомирщині вперше в Україні посадовця звільнили через сексистські висловлювання

22.04 23:36    
19 квітня на сесії Коростишівської міськради депутати проголосували за звільнення секретаря Коростишівської міської ради Юрія Сарапійчука через його регулярні секстистські висловлювання та порушення правил етичної поведінки посадових осіб. За повідомленням проєкту "Вибори без сексизму", це перший випадок звільнення за сексизм в Україні.

Інформацію про це в коментарі Суспільному підтвердив Коростишівський міський голова Іван Кохан. За його словами, секретар міськради Юрій Сарапійчук неодноразово дозволяв собі неетичні висловлювання в бік не лише депутатки Юлії Юзефович, а й щодо інших своїх колег.

"Поведінка секретаря міськради вже давно викликала незадоволення більшості депутатського корпусу, – каже Іван Кохан. – Тому рішенням сесії депутати достроково припинили його повноваження. На думку депутатів, така його поведінка виключає можливість подальшого перебування на посаді. Він поводився так постійно. Це було щось на кшталт кредо його життя – спілкуватися нарвано і з образами. Навіть на запланованій сесії 22 квітня, яка не відбулася, він масово сипав образами на адресу керуючого і заступників. Раніше теж так було, але всякому терпінню є межа і працювати в таких умовах неможливо".

Іван Кохан підписав розпорядженняпро звільнення секретаря міськради. На тій же сесії 19 квітня було обрано нового секретаря. Також міський голова підтвердив, що нині вже звільнений секретар Коростишівської міськради Юрій Сарапійчук є колишнім прокурором.

На сторінці проєкту "Вибори без сексизму" у мережі Facebook зазначається, що це вперше в Україні посадовця звільнили за його сексистські висловлювання. За словами депутатки Юлії Юзефович, Юрій Сарапійчук дозволяв собі таке ставлення до багатьох працівників та підлеглих, але всі мовчали.

"Зі мною особисто випадків було декілька, про всі я повідомила голові. Казала, що не терпітиму такої поведінки, але останній випадок, при свідках, коли чула половина міської ради як він на мене кричав, став крапкою. І я підняла питання на загал. Адже людина не знає межі, на посаді, такі речі не припустимі", – розповіла у коментарі проєкту "Вибори без сексизму" Юлія Юзефович (орфографію збережено – ред.). За словами депутатки, Сарапійчук обізвав її "ідіоткою" та "не людиною".

Кореспонденти Суспільного зв’язалися з Юлією Юзефович, яка погодилася дати коментар з цього приводу трохи пізніше. Станом на 19.20 на дзвінки на мобільний телефон Юрій Сарапійчук не відповів.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:10
У МВС відбулася робоча зустріч із представниками Європе ...
Сьогодні 11:02
У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення