Держенергонагляд на захисті прав споживачів електроенергії: результати здійснених позапланових заходів у Житомирській області

27.04 11:18    
Представники Держенергонагляду здійснюють позапланові заходи державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства у галузі електроенергетики.

Такі дії передбачено законами України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності», «Про ринок електричної енергії» та Положенням про Державну інспекцію енергетичного нагляду України.

Держенергонагляд розглядає звернення фізичних осіб щодо порушення їх прав на забезпечення надійного та якісного електропостачання. Для всебічного розгляду звернень здійснюються позапланові заходи державного нагляду (контролю), найчастішим результатом проведення яких стає виявлення порушень у частині технічного стану та організації експлуатації об’єктів електричних мереж. У більшості випадків такі порушення мають прямий вплив на надійність електропостачання та якісні показники електричної енергії.

Так, Управлінням Держенергонагляду у Житомирській області проведено перевірку виконання розпорядчого документу (припису від 22.02.2021), виданого за результатами проведення попереднього позапланового заходу.



Під час заходу представниками Управління встановлено, що ОСР АТ «Житомиробленерго» було усунуто всі порушення, виявлені у лютому цього року. З метою приведення технічного стану електричних мереж у с.Тетерівка Житомирського району до вимог чинних НТД, ОСР було проведено низку технічних заходів, зокрема:



– замінено проводи на СІП у прогонах між опорами № 10-19 ПЛ-0,4 кВ Л-2 р-н КТП-620, що відповідає вимогам Правил улаштування електроустановок (далі – ПУЕ);



– приведено параметри якості електричної енергії в точці розподілу за адресою заявника (вул. Хутір Михайлівський, що у с. Тетерівка) у відповідність до вимог ДСТУ;



– облаштовано огорожу КТП-620 згідно з вимогами ПУЕ;



– проведено вимірювання й випробування параметрів електрообладнання та апаратів КТП-620 у повному обсязі (перевірено повний опір петлі фаза-нуль).



Крім того, під час проведення позапланового заходу інспекторами Управління спільно з представниками ОСР було здійснено контрольні виміри напруги та навантаження. В результаті яких було встановлено, що параметри якості електричної енергії по вул. Хутір Михайлівський відповідають вимогам ДСТУ.



Нагадаємо, у лютому 2021 року представниками Управління було здійснено позаплановий захід на енергетичних установках АТ «Житомиробленерго». Захід проведено на підставі звернення жителя с.Тетерівка Житомирського району щодо параметрів якості електричної енергії, які не відповідають вимогам ДСТУ. В результаті виявлено низку порушень вимог НТД щодо технічного стану електричних мереж. У підсумку Управлінням було складено акт і видано ОСР припис щодо розроблення відповідних заходів та усунення порушень.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:40
Слідчі оголосили про підозру водієві, який вчинив масшт ...
Вчора 23:37
Повідомлено про підозру водієві, який на пішохідному пе ...
Вчора 23:35
У Києві поліцейські встановлюють обставини ДТП, в якій ...
Вчора 23:31
На пожежі в Ужгороді травмувалось двоє людей
Вчора 23:27
У Києві підрядник розчистив озеро у Деснянському районі ...
Вчора 23:36
Єврокомісія схвалила План України, що відкриває шлях до ...
Вчора 23:34
Галущенко: Маємо консолідуватися, щоб пройти наступну з ...
Вчора 23:32
У першому кварталі буковинському підприємництву відшкод ...
Вчора 23:30
ДРБ завершило розслідування провадження щодо незаконног ...
Вчора 23:28
Дунайське пароплавство завершило 2023 рік з рекордним п ...
Вчора 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Вчора 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
Вчора 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Вчора 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
12 квітня 16:59
У Житомирі чоловік намагався викрасти декоративні дерев ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення