У Бердичеві поліцейські вилучили трьох дітей із загрозливих для їх життя умов

10.06 11:33    
Нетвереза та неадекватна матір, відсутність необхідного харчування та елементарних засобів гігієни, – такі обставини застали поліцейські ювенальної превенції Бердичівського районного відділу разом з працівниками служби у справах дітей у двох родинах райцентру. Трьох дітлахів, віком від 10 місяців до 3 років, поліцейські передали медикам для надання необхідної допомоги. Наразі вирішується питання щодо безпечності перебування малечі з їх батьками надалі.

Днями до ювенальних поліцейських звернулися мешканці одного з багатоквартирних будинків. Занепокоєні ситуацією, вони розповіли, що їх сусідка знаходиться в неадекватному стані через алкогольне сп’яніння, а поруч з нею - двоє маленьких дітей.

Безпосередньо у квартирі жінки поліцейські застали повний безлад та відсутність елементарних умов для двох хлопчаків, півтора та трьох років. Обоє плакали та навіть не були одягнені. Їх 31-річна мати – раніше уже потрапляла у поле зору поліції через невиконання батьківських обов’язків та зловживання алкоголем. Жінка перебуває на обліку соціальних служб як така, що опинилася у складних життєвих обставинах. Однак, як засвідчила ця ситуація, змінювати своє життя, а відтак і піклуватися про малят, вона не збирається. Дітей поліцейські доставили до лікарні для надання допомоги, а матір – до місцевого центру детоксикації.

9 червня працівники сектору ювенальної превенції в іншому мікрорайоні міста застали схожу ситуацію. З недавніх пір в одному з будинків проживає молода жінка із 10-місячною дитиною. Під час перевірки умов побуту поліцейські та працівники служби у справах дітей виявили непристосоване до проживання помешкання без меблів та інших необхідних речей. Дитина знаходилась у жахливому стані, без підгузків та одягу, замотана лише у ковдру. З їжі в оселі - картопля у мундирах, якою дитину намагались підгодовувати сусіди. Зважаючи на такі обставини, поліцейські передали немовля лікарям дитячого відділення.

Як прокоментувала начальник сектору ювенальної превенції Бердичівського РВП Олеся Чубоха, в обох випадках стоїть питання доцільності та безпечності подальшого перебування дітей у цих родинах.

Загалом же з початку року поліцейські лише у Бердичівському районі припинили та зафіксували понад 180 фактів невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей (ст. 184 КУпАП).

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Сьогодні 21:03
Волынские школьники – бронзовые призеры VI летней Гимна ...
Сьогодні 20:58
Командир волинського підрозділу гвардійців подякував ке ...
Сьогодні 20:54
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:50
У Варшаві відбулися українсько-польські урядові консуль ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення