Понад 1500 дорослих цьогоріч поліцейські Житомирщини притягнули до адмінвідповідальності за нехтування батьківськими обов’язками

10.08 14:49    
Нерідко батьківська байдужість, відвертий недогляд або непорозуміння у родинах стають причинами залишення дітьми своїх домівок. У поточному році поліцейські допомогли повернути додому 381 неповнолітнього жителя регіону. Серед історій, що трапились днями, є такі, коли самі батьки необдумано наражали на небезпеку свою малечу.

Минулого тижня до Житомирського райуправління поліції звернувся житель Глибочицької громади із повідомленням про зникнення своєї дружини з їх 5-річною донькою.

Розбираючись у ситуації, поліцейські з’ясували, що жінка має схильність до зловживання алкоголем. Відтак правоохоронці перевірили коло її знайомих і родичів. У результаті вдалося швидко встановити, що вона залишила дитину бабусі ще кілька днів тому, а сама подалась у власних справах. Поліцейські переконались, що з дівчинкою все добре, згодом було встановлено і місце перебування її матері. Увесь цей час вона розважалась у компанії знайомців і не надто переймалась іншим.

Подібна історія трапилась у Житомирі 9 серпня. До поліції звернулась жителька обласного центру із повідомленням про те, що напередодні з дому пішла її 28-річна донька з 6-річною онукою. Мобільного телефону при собі жінка не мала, тож про місце перебування її та дитини нічого відомо не було.

Під час перевірки правоохоронці зібрали відомості про те, що розшукувану разом із малечею бачили її знайомі в різних мікрорайонах міста. Відтак увечері того ж дня жінку розшукали у її нових друзів. Там же перебувала і дитина, з якою, на щастя, нічого лихого не трапилось.

В обох випадках на матерів поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 184 (Неналежне виконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) КУпАП.

– Цього року ювенальні поліцейські області склали 1558 адміністративних матеріалів з приводу нехтування батьками своїх обов’язків щодо неповнолітніх дітей. Звісно, більшість з цих випадків виявлялись під час спільних рейдів правоохоронців і соцпрацівників по родинам, що опинились у складних життєвих обставинах. Однак серед задокументованого є й такі ситуації, коли батьки самі нехтували своєю безпекою і наражали на ризики малечу, - прокоментувала начальниця підрозділу ювенальної превенції ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.

Правоохоронці закликають дорослих відповідальніше ставитись до батьківських обов’язків. Не забувайте дбати про середовище, в якому зростає ваша дитина. У ваших силах створити безпечні умови для її розвитку і забезпечити належне виховання молодого покоління.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення