У поточному році на Житомирщині поліцейські виявили понад 2,2 тисячі нетверезих керманичів

19.08 12:32    
Водії напідпитку становлять загрозу не лише для себе, а й для оточуючих. Цьогоріч на Житомирщині уже сталося кілька резонансних дорожніх пригод за участі нетверезих водіїв, в яких загинули і травмувалися інші учасники руху. Поліцейські нагадують про відповідальність за нетверезе кермування та закликають водіїв до суворого виконання вказаних норм.

За загальною статистикою правоохоронців, на території регіону в поточному році виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 2223 водія за керування у нетверезому стані.

Водночас за участі керманичів у стані алкогольного сп’яніння цього річ в області сталися 38 дорожньо-транспортних пригод. У 23 з них цього року травмувались 31 людина, ще 5 загинули.

Нещодавно у Бердичівському районі сталася дорожньо-транспортна пригода за участі керманича, який в’їхав у стовп посеред села та… заснув. У результаті ДТП пошкоджені електроопора та транспортний засіб. На щастя, ніхто з людей не постраждав.

На місці події поліцейські, які фіксували обставини автопригоди, помітили у 44-річного порушника явні зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. Однак від проходження відповідного обстеження він відмовився.

Відносно чоловіка поліцейські оформили адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) КУпАП.

Відтак правоохоронці звертаються до громадян з переконливим проханням: не сідайте за кермо напідпитку! Не ризикуйте даремно ні своїм, ані тим більше чужим здоров'ям і життям.

Також поліцейські нагадують про передбачену чинним законодавством відповідальність за нетверезе кермування.

До винної особи може бути застосоване покарання у вигляді штрафу у розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на рік. За повторне вчинення правопорушення протягом року – штраф у розмірі 34 тисяч гривень і позбавлення права керування на строк 3 роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого або адміністративний арешт на строк 10 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки та з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Якщо ж водій сяде за кермо у стані алкогольного сп’яніння втретє, то за це передбачений штраф у розмірі 51 тисяча гривень, а також позбавлення прав на керування транспортним засобом на 10 років з конфіскацією авто. Окрім цього, до особи може бути застосовано адміністративний арешт строком до 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років та з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення