Упродовж минулого тижня рятувальники відреагували на 74 повідомлення про надзвичайні події в області

22.11 12:04    
У період з 14 по 20 листопада підрозділами Головного управління ДСНС області здійснено 74 виїзди для надання допомоги населенню та ліквідації наслідків надзвичайних подій. Під дією різних факторів 1 особа загинула, 1 – травмувалося. Ще одну особу вдалося врятувати.

Зокрема, упродовж минулого тижня вогнеборці ліквідували 51 пожежу в області, під час яких одна особа загинула та ще одну травмовано. Зокрема, у с. Давидівка Житомирського району шкідлива звичка позбавила життя людини. Через необережність під час куріння в житловому будинку виникло загоряння в помешканні. Бідолашного господаря вогнеборці виявили на кухні вже без ознак життя. А в с. Жерев Коростенського району 38-річному чоловіку пощастило залишитися живим на пожежі. Як і в попередньому випадку до пригоди призвело злощасне куріння. Чоловік отримав опіки спини й рук. Йому допомогли залишити дім правоохоронці.

Крім того, упродовж зазначеного періоду підрозділи ДСНС області 17 разів виїжджали для проведення аварійно-рятувальних робіт, надання допомоги населенню та іншим службам. Так, тричі відкривали двері помешкань, власники яких потребували допомоги. вісім виїздів здійснили на зрізання аварійних дерев, один раз знезаражували об’єкти інфраструктури, а також реагували на інші повідомлення. Також групою піротехнічних робіт ГУ ДСНС у Житомирській області знищено протягом тижня шість вибухонебезпечних предметів часів минулих війн.

Незвичний виклик надійшов минулого тижня до рятувальників м. Житомир. 14-річний підліток надів на підмізинний палець металевого підшипника. Зняти його хлопець вже самотужки не зміг. Бійці ДСНС звільнили палець хлопчини від металевої речі за допомогою болгарки.

Наразі рятувальники Житомирщини особливо занепокоєні пожежною безпекою громадян в опалювальний період. Закликаємо вас бути обережними, обігріваючи свої оселі. Щоб уберегтися від біди варто дотримуватися декількох простих правил. Зокрема, не використовуйте для обігріву приміщень несертифіковані та саморобні нагрівальні прилади. Намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності. Не дозволяйте дітям бавитися із сірниками й запальничками та вважати їх іграшками. Підтримуйте в належному стані елементи пічного опалення упродовж усього року.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:56
Уряд виділив на будівництво фортифікацій ще понад 8 млр ...
Вчора 23:56
Уряд підтримав запровадження експериментального проекту ...
Вчора 23:55
Уряд компенсує понад 110 млн грн прифронтовим громадам ...
Вчора 15:59
ДБР повідомило про підозру у незаконному збагаченні пра ...
Вчора 12:46
СБУ повідомила про підозру російським гауляйтерам Запор ...
Вчора 00:05
Держспецзв'язку: росіяни пошкодили телевізійну вежу у ...
Вчора 00:03
Країни «великої сімки» долучаться до відновлення та мод ...
22 квітня 23:59
Прикордонники затримали на під’їзді до кордону з Румуні ...
22 квітня 23:57
Драганчук: В умовах війни Україна досягла значного прог ...
22 квітня 23:55
Галущенко на засіданні Координаційної групи G7+: Маємо ...
Вчора 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення