Коли реально відкриють будівлю житомирського магістрату?

25.01 23:30    
Будівлю житомирського магістрату з моменту його офіційного відкриття у серпні 2021 року наразі ще не здали в експлуатацію. Як повідомляє Суспільне, про це 24 січня під час етеру програми "Сьогодні.Головне" розповів директор Житомирського обласного краєзнавчого музею Роман Насонов. За його словами, станом на 24 січня 2022 року жодних документів про приймання завершених робіт він не підписував.

"Ми є балансоутримувачами, замовниками робіт виступає департамент регіонального розвитку. У моєму розумінні це люди, які контролюють всі види робіт, які здійснюються. Вони мають дотримуватися технічного та авторського нагляду. З приводу передачі якихось актів виконаних робіт – на сьогоднішній день ніхто нічого не підписував", – сказав Роман Насонов і додав: коли будівлю магістрату урочисто відкривали у серпні 2021 року, ремонтні роботи все ще тривали і про здачу в експлуатацію мова не йшла.

Заступник директора обласного департаменту регіонального розвитку Сергій Сорокін підтвердив, що будівлю магістрату дійсно в експлуатацію ще не здавали.

"Зараз тривають заходи щодо введення в експлуатацію цієї будівлі, а саме – здійснюється контрольне геодезичне знімання, необхідне для введення об'єкта в експлуатацію", – говорить Сергій Сорокін.

Чи завадять проблеми з опаленням приміщень магістрату здачі будівлі в експлуатацію?
Під час етеру програми "Сьогодні.Головне" його учасники спільно обговорювали проблему опалення будівлі магістрату. Нині температура в приміщеннях цієї будівлі є два з половиною градуси тепла замість норми, що складає від 18 до 23 градусів тепла. Проте проблеми з системою опалення, за словами Сергія Сорокіна, не є перепоною для здачі будівлі магістрату в експлуатацію.

"Проєкт був розроблений відповідно до технічних умов, наданих підприємством "Житомиртеплокомуненерго". З такою системою опалення в експлуатацію об'єкт можуть прийняти, бо вона виконана відповідно до проєктних рішень. На сьогодні наш департамент готує документи до ДІАМ (Державної інспекції архітектури та містобудування України – ред.) щодо введення будівлі в експлуатацію. На наступному тижні документи подадуть до цієї інспекції. Я думаю, що жодних питань щодо введення в експлуатацію (будівлі магістрату – ред.) не виникне. Ми плануємо ввести в експлуатацію будівлю магістрату у лютому", – сказав Сергій Сорокін.

Коли магістрат відкриють для відвідувачів?
"Коли відбувалася презентація магістрату (у серпні 2021 року – ред.) я казав, що ми можемо запустити магістрат через рік. Але це у разі ідеальних умов. Та, виявилося, що умови для цього в Україні і, зокрема, в Житомирі, є далеко не ідеальними і прогнозувати, коли ми відкриємося для відвідувачів, я вже просто не беруся", – зазначив директор обласного краєзнавчого музею Роман Насонов.

21 грудня 2021 року в етері програми "Сьогодні.Головне" голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко, відповідаючи на питання ведучого програми Дмитра Клименка про здачу будівлі магістрату в експлуатацію, сказав, що в експлуатацію будівлю магістрату здали.

"Магістрат зданий в експлуатацію, просто магістрат не наповнений експонатами", – зазначив Віталій Бунечко.

На додаткове уточнююче питання ведучого про те, чи дійсно магістрат за усіма необхідними документами та бюрократичними процедурами був зданий в експлуатацію, голова ОДА відповів ствердно.

"Так, повністю. Безумовно, – сказав Віталій Бунечко. – Магістрат введений в експлуатацію, як будівля. І ми разом з депутатами знайдемо можливість, знайдемо три мільйони гривень, необхідні для реставрації експозиції і магістрат не буде стояти пустим. Він буде заповнений експозицією і, в тому числі, там буде стояти мамонт".

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення