За добу на Житомирщині поліцейські встановили шістьох причетних до крадіжок

27.05 16:11    
У жителів області викрадали мобільні телефони, гроші, велосипеди, а також товари з торговельного закладу. Нині за всіма фактами тривають відповідні перевірки. Водночас правоохоронці нагадують: за крадіжку, вчинену у період воєнного стану, загрожує тривалий строк ув’язнення.

Уранці 26 травня до відділення поліції №2 Коростенського РУП звернулась працівниця кафе, розташованого в м. Олевську. Жінка виявила сліди стороннього проникнення в приміщення закладу. На місці події поліцейські з’ясували, що вночі невідомий пошкодив дах будівлі та потрапив усередину. З приміщення зникли 700 гривень. У ході проведених заходів правоохоронці встановили, що до крадіжки причетний 32-річний місцевий житель. Чоловік визнав свою провину, викрадене у нього вилучили.

Цього ж дня до поліції звернувся 64-річний житель Корнинської громади Житомирського району. Чоловік повідомив, що напередодні з його помешкання зник мобільний телефон та гроші. Поліцейські встановили, що до будинку заявника приходив його односелець. Під час спілкування господар на деякий час вийшов з кімнати, де знаходився гість. Саме тоді той і витягнув з кишені верхнього одягу мобільний телефон, 100 євро та 1000 гривень. Поліцейські розшукали чоловіка та вилучили в нього чужий ґаджет і частину коштів, які він не встиг витратити.

Ще один мобільний телефон було викрадено у 58-річного жителя Романівщини. Як встановили оперативники кримінальної поліції, крадіжку вчинив 22-річний місцевий житель після спільного розпиття спиртних напоїв. Засіб зв’язку в нього вилучили.

У м. Коростені працівники супермаркету помітили, як один з покупців спробував пройти повз касу, не сплативши за товар. Поліцейські, які прибули на місце події, вилучили у чоловіка спиртне вартістю понад 300 гривень та долучили до матеріалів перевірки запис з камер відеонагляду.

26 травня з вулиці м. Баранівки зник дорожній велосипед, що належить 30-річній містянці. Жінка розповіла, що на годину лишила двоколісник поблизу крамниці. Вже за годину розшуківці встановили причетного до крадіжки, 42-річного місцевого жителя, та вилучили у нього велосипед.

Також житомирські поліцейські розшукали 37-річного жителя обласного центру, якого обґрунтовано запідозрили у крадіжці двоколісника у місцевого студента. Хлопець 25 травня лишив свій спортивний байк неподалік місцевої аптеки, а згодом застав лише пошкоджений замок. Викрадене майно поліцейські вилучили.

Нині триває з’ясування всіх обставин подій, попередня правова кваліфікація – ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України. Відповідно до чинного законодавства такі протиправні дії, вчинені в умовах воєнного або надзвичайного стану караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:07
На Рівненщині прикордонники виявили чергову вантажівку, ...
Сьогодні 10:48
На Полтавщині за матеріалами ДБР судитимуть військовосл ...
Сьогодні 10:26
Старовинні борисівську, старообрядницьку та посріблену ...
Сьогодні 10:25
СБУ затримала агента рф, який наводив російські дрони н ...
Вчора 23:40
Слідчі оголосили про підозру водієві, який вчинив масшт ...
Вчора 23:36
Єврокомісія схвалила План України, що відкриває шлях до ...
Вчора 23:34
Галущенко: Маємо консолідуватися, щоб пройти наступну з ...
Вчора 23:32
У першому кварталі буковинському підприємництву відшкод ...
Вчора 23:30
ДРБ завершило розслідування провадження щодо незаконног ...
Вчора 23:28
Дунайське пароплавство завершило 2023 рік з рекордним п ...
Вчора 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Вчора 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
Вчора 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Вчора 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
12 квітня 16:59
У Житомирі чоловік намагався викрасти декоративні дерев ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення