П’ятьом жителям Житомирщини загрожує значний штраф за нетверезе водіння

06.06 16:02    
Упродовж тижня працівники сектору реагування патрульної поліції Бердичівського райвідділу виявили п’ятьох водіїв, які керували транспортними засобами у стані сп’яніння. Серед правопорушників - троє жителів обласного центру. В одному випадку таке нехтування Правилами дорожнього руху призвело до ДТП з механічними пошкодженнями автомобілів.

Упродовж вихідних патрульні Бердичівського районного відділу поліції разом з колегами здійснювали профілактичне відпрацювання м. Житомира.

Так, 5 червня в обласному центрі патрульні, реагуючи на повідомлення від громадян, зупинили позашляховик «Nissan Qashqai», яким керувала 40-річна місцева жителька. Під час з’ясування всіх обставин виявилося, що жінка знаходиться за кермом у стані алкогольного сп’яніння. За результатами медичного освідування, у водійки зафіксовано стан алкогольного сп’яніння, що в 17 разів перевищує допустиму норму (3, 43 проміле).

Ще двоє жителів Житомирського району каталися напідпитку на мопедах.

А у м. Бердичеві керманич автомобіля «ВАЗ 2103» виїжджав зі стоянки багатоповерхівки, рухаючись заднім ходом. У результаті невдалого маневру здійснив зіткнення з припаркованим «Opel Zafira». На місці події патрульні виявили, що 58-річний водій мав ознаки сп’яніння, однак від проходження медичного обстеження на місці та в лікувальному закладі чоловік відмовився. Відповідно до чинного законодавства, ця обставина не перешкоджає поліцейським фіксувати вказане правопорушення.

31-річний бердичівлянин порушив встановлені обмеження пересування під час комендантської години, відтак його транспортний засіб зупинили. У ході перевірки документів інспектори помітили у керманича явні ознаки сп’яніння.

У всіх зазначених випадках поліцейські Бердичівського райвідділу склали відносно нетверезих водіїв адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення. А відносно водія ВАЗівки додатково за ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна) КУпАП. Нині матеріали направлені на розгляд суду.

Шановні водії! У жодному разі не дозволяйте собі та іншим сісти за кермо у нетверезому стані. Пам’ятайте, що навіть незначне, здавалося б, порушення може стати причиною непоправної трагедії. Тож не ігноруйте правила безпеки під час поїздок. Суворо дотримуйтесь Правил дорожнього руху самі та не будьте байдужими до інших недвозначних ситуацій. Якщо ви стали свідком того, що нетверезий водій має намір їхати автомобілем, повідомте про це за номером 102 чи зверніться до поліційного патруля

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:10
У МВС відбулася робоча зустріч із представниками Європе ...
Сьогодні 11:02
У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення