На Житомирщині чоловік дав двом незнайомкам напитися води і втратив понад 90 тис грн

06.07 13:03    
З початку тижня територіальні підрозділи поліції зареєстрували понад 10 повідомлень громадян, що пов’язані з викраденням побутової техніки, інструментів, грошей, товарів з крамниці тощо. У майже половині випадків поліцейські встановили причетних до них та нині тривають відповідні перевірки. Правоохоронці закликають жителів області дбати про збереження власного майна та не впускати до осель незнайомців.

До поліції звернувся житель Новоград-Волинського району з повідомленням про крадіжку його бензопили та перфоратора. Чоловік розповів, що інструменти знаходились у його будинку, де нині проводиться ремонт. Він відлучився з дому на деякий час, а згодом виявив пропажу. Поліцейські з’ясували, що до події причетний 34-річний односелець заявника. У нього вилучили викрадене.

Цього ж дня до відділу поліції у м. Овручі надійшло повідомлення про крадіжку металевої сітки з огорожі місцевого підприємства. Як встановили правоохоронці, до правопорушення причетний 42-річний житель Овруцької громади. У чоловіка вилучили викрадене.

4 липня до Бердичівського райвідділу поліції звернувся житель Райгородоцької громади із заявою про нічну крадіжку з його будинку. На місці події поліцейські з’ясували, що у помешканні, в якому нині ніхто не проживає, пошкоджені двері. Зсередини зникли акустичні колонки з підсилювачем звуку, інструменти. Вже скоро дільничний офіцер поліції з’ясував, що правопорушення міг вчинити 33-річний місцевий житель. За місцем проживання чоловіка вилучили частину викраденого.

5 червня житель Овруччини виявив зникнення з його будинку телевізійного тюнера. Про це він повідомив поліцейських. Правоохоронці з’ясували, що вдома у заявника побував 51-річний житель сусіднього села, який і забрав прилад.

Цього ж дня дільничні офіцери поліції розшукали 34-річну житомирянку, яка винесла повз касу супермаркету харчові продукти та алкоголь загальною вартістю понад 700 гривень.

Зважаючи, що зазначені майнові злочини вчинені в умовах воєнного стану, слідчі кваліфікують їх за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України. Відповідно таке протиправне діяння карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років.

Водночас житомирські поліцейські встановлюють причетних до крадіжки з квартири 77-річного пенсіонера, що сталася кілька днів тому. Лише 5 липня чоловік виявив пропажу своїх заощаджень. Як з’ясувалось, він повірив словам двох незнайомок, які попросили напитися води та впустив їх до помешкання. У результаті пронирливі смаглявки знайшли його сховок: пенсіонер втратив 29,5 тисячі гривень та понад 1800 доларів США

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення