"Динамо" оштрафовано за запізнення на матч з "Арсеналом"

"Динамо" оштрафовано за запізнення на матч з "Арсеналом"

02.09 17:20    
Дисциплінарний комітет Прем'єр-ліги розглянув скандальне питання про перенесення на півгодини матчу "Арсенал" - "Динамо" у зв'язку з запізненням киян на гру.

Розглянувши всі обставини, пов'язані з перенесенням матчу, ДК ПЛ прийняв рішення оштрафувати "Динамо" на 15 тисяч гривень.

7500 гривень штрафу динамівці отримали за несвоєчасне прибуття без поважних причин на матч і таку ж суму віце-чемпіони України зобовязані сплатити за затримку початку матчу "Арсенал" - "Динамо".

Нагадаємо, що арбітр переніс зустріч на півгодини, оскільки автобус з футболістами "Динамо" потрапив у пробку на Столичному шосе.

А ДК ПЛ у ході підготовки розгляду питання встановив наступне:

Близько 17:05 арбітр матчу Євген Арановський проінформував одного зі співробітників ПЛ про те, що команда "Динамо" Київ спізнюється на матч, оскільки застрягла в пробці і про те, що про даний факт зараз буде повідомлено представникам ФК "Арсенал" Київ.

Як випливає з інформації делегата ФФУ Геннадія Лисенчука, команда "Динамо" Київ прибула на стадіон "Динамо" ім. В.В. Лобановського орієнтовно о 17:23. Враховуючи факт запізнення команди "Динамо" на матч, делегатом і арбітром матчу було прийнято рішення про перенесення часу початку матчу на 18:30, оскільки команди повинні знаходитися в рівних умовах і їм необхідно провести передматчеву розминку.

Факт перенесення матчу на 18:30 викликав невдоволення з боку ФК "Арсенал" Київ, оскільки команда "Динамо" прибула на стадіон до встановленого Дирекцією ПЛ часу початку матчу і повинна була вийти на матч о 18:00.

15 серпня 2011 р. в адресу Прем'єр-ліги надійшло звернення ФК "Арсенал" Київ (лист № 414) з проханням проінформувати клуб, чи не приймалося Дирекцією ПЛ будь-яких рішень про перенесення часу початку даного матчу, а також надати правову оцінку діям арбітра і делегата даного матчу в ситуації, що склалася.

У свою чергу, Дирекція ПЛ листом від 16 серпня 2011 № 510 поінформувала ФК "Арсенал" Київ про те, що рішень щодо перенесення часу початку матчу 6-го туру Епіцентр Чемпіонату України з футболу сезону 2011/2012 рр. "Арсенал" Київ – "Динамо" Київ не приймалось, а правову оцінку діям арбітра і делегата у даній ситуації повинні дати відповідні комітети ФФУ.

Після цього 23 серпня 2011 ФК "Арсенал" Київ направив ще одне звернення на адресу Дирекції ПЛ (лист № 434), в якому зазначив, що рішення арбітра і делегата про перенесення часу початку матчу прийнято з порушенням нормативно-правових документів ФФУ та ПЛ.

Також клуб відзначив, що команда "Динамо" прибула на стадіон о 17:26, тобто не спізнилася на матч. Проте, офіційні особи матчу не здійснили всіх необхідних заходів для того, щоб даний матч розпочався вчасно (або з мінімальною затримкою), а вирішили змістити час його початку.

Проаналізувавши наявну інформацію та матеріали по суті даного питання, Дисциплінарний комітет прийшов до висновку, що причина запізнення команди "Динамо" на матч не може розцінюватися як форс-мажор.

Регламентом змагань чітко не визначено, за який час повинна прибути команда на матч. Однак, пунктом 51 Додатку № 2 Дисциплінарних правил ФФУ встановлена відповідальність клубу за запізнення команди на матч без поважної причини.

У зв'язку з цим, Дисциплінарний комітет, врахувавши той факт, що час прибуття команди "Динамо" на матч спричинив затримку початку матчу, вважає за необхідне застосувати до ФК "Динамо" санкцію, передбачену пунктом 51 Додатку № 2 Дисциплінарних правил ФФУ за запізнення команди на матч без поважної причини.

Крім цього, Дисциплінарний комітет ПЛ вважає за необхідне застосувати до ФК "Динамо" санкцію за затримку початку матчу відповідно до пункту 5 Додатку 2 Дисциплінарних правил ФФУ і звернути увагу Комітету делегатів ФФУ та Комітету арбітрів ФФУ на дії офіційних осіб матчу (делегата та арбітра), які не вжили всіх необхідних дій для того, щоб даний матч розпочався вчасно або з мінімальною затримкою, а прийняли рішення щодо перенесення часу початку на 30 хвилин", - йдеться у рішенні ДК ПЛ.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: ТСН
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 20:54
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 20:53
На Полтавщині поліція розшукала зниклого чоловіка та до ...
Сьогодні 20:51
На Харківщині міна «пелюстка» скалічила життя людини
Сьогодні 20:51
У Тячівському районі поліція затримала зловмисника, яки ...
Сьогодні 20:47
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозр ...
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:50
У Варшаві відбулися українсько-польські урядові консуль ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення