За місяць до трагедії 9/11 вежі-близнюки застрахували від теракту на 3 млрд

За місяць до трагедії 9/11 вежі-близнюки застрахували від теракту на 3 млрд

11.09 09:52    
У 2001 році у США стався один з найбільших в історії терактів. За офіційною версією, арабські терористи-смертники на чолі з Усамою бен Ладеном захопили чотири пасажирські лайнери і використали їх як знаряддя вбивства. Загинули близько трьох тисяч людей.

Через 10 років генерал поліції, екс-голова російського бюро Інтерполу Володимир Овчинський та письменник Віктор Фрідман розкрили нові подробиці трагедії 9/11 у США, пише "Комсомольская правда".

Трагедія 9/11 була скоєна заради наживи?
Овчинський упевнений, що теракт у США 11 вересня був провокацією, оскільки після вивчення матеріалів офіційної доповіді комісії конгресу США, що розслідувала катастрофу, виникло багато розбіжностей.
"По-перше, вразила швидкість розкриття злочину. Вже через кілька годин керівництво США заявило, що це зробила нібито "Аль-Каїда", організатор - бен Ладен. Йому відразу присвоїли титул головного світового лиходія, оголосили війну міжнародному тероризму. І почалося. Вторгнення США до Афганістану, Іраку, потім - "арабські революції"", - розповів Овчинський.
Проте, на думку письменника Фрідмана, теракти були вчинені з метою наживи.

"Побудовані в 1970-му "близнюки" приносили колосальні збитки компанії-власнику Port Authority. Вони щорічно "зжирали" мільйони баксів тільки на електриці, воді, опалюванні плюс потрібний був ремонт мінімум на 200 млн., щоб замінити матеріали, визнані в 80-х шкідливими для здоров'я. У першу чергу - канцерогенний азбест. Його страшенно бояться схиблені на здоров'ї американці. Всесвітній торговий центр (ВТЦ) хотіли навіть знести, але влада не дала добро. Канцерогенний азбестовий пил міг вирватися в місто", - розповів Фрідман.

"І тут, як у казці, з'являється добрий чарівник Ларрі Сільверстайн, готовий викласти за проблемний ВТЦ 3,2 мільярда доларів. 23 липня 2001, за півтора місяці до трагедії, угоду остаточно оформили. Ларрі отримав будівлі в оренду на 99 років. Відразу викладати всі гроші за покупку Ларрі не став, розбив їх на щомісячні платежі. І до 11 вересня виплатив лише 14 мільйонів. Зате придбання своє застрахував на 3,6 мільярда. Окремим пунктом у договорі була страховка на випадок теракту", - наголосив Фрідман.

За його словами, Ларрі спробував оформити це як два теракти і отримати від страхових компаній подвійну суму - 7,2 мільярди доларів.

"Мовляв, два літаки в різний час вдарили по вежах, значить, це два різних теракти. Судові тяжби розтягнулися майже на 6 років. Зрештою Сільверстайн отримав компенсацію 4,6 млрд у вигляді страхових виплат за «близнюків», а також на відновлення комплексу. Але цього йому здалося мало. Ларрі вирішив відсудити ще більше 12 мільярдів у авіаліній, служби охорони аеропортів", - додав Фрідман.

Але, найголовніше, що привертає увагу, за словами Фрідмана, у підвалах будівлі ВТЦ-4 зберігали золоті та срібні зливки. За неперевіреними даними, в тих підвалах дорогих металів було на 160 мільярдів доларів. А з-під завалів, за словами мера Нью-Йорка Джуліані, витягли лише 230 млн.
"Куди ділися інші – невідомо", наголосив Фрідман.
Фахівці впевненні, що теракт 11 вересня був спланований бізнесменами заздалегідь

Фрідман, як фахівець з питання трагедії 11 вересня впевнений, що "теракт" був спланований заздалегідь.
"Всі бачили на телеекранах, як падали вежі-близнюки. Але мало хто знає, що слідом впав 47-поверховий ВТЦ-7. За нього Ларрі теж отримав страховку. Літак в хмарочос не врізався. Пожежі всередині не вирували, лише у трьох місцях були локальні осередки загоряння. І як стало потім відомо, саме він віддав наказ знести хмарочос", - розповів Фрідман.

Він вважає, що заздалегідь велася підготовка до знесення будівель ВТЦ. Закладали вибухівку, тягнули дроти тощо.

"Дуже "красиво" звалилися хмарочоси. Вони не розвалювалися у вільному стихійному падінні, як має бути за законами фізики, а складалися як карткові будиночки. Так буває лише, якщо вибух скерувати. На користь цієї страшної версії знесення «близнюків» говорить дуже багато різних фактів, переконливих експертиз незалежних фахівців, а також нестиковок у доповіді офіційної комісії", - додав Фрідман.

Він також наголосив, що в пасажирських "боїнгах", які протаранили вежі-близнюки, насправді, не було камікадзе. Літаки керувалися дистанційно і вони були не пасажирськими, а військовими, замасковані під пасажирські.
Фрідман і Овчинський вважають трагедію провокацією проти американців, а не спланованим терактом арабів.
Як відомо, після ліквідації військовим США терориста №1 Усами бен Ладена, стало відомо, що він планував атаки на США в 10-у річницю терактів 11 вересня 2001 року.
http://tsn.ua

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: ТСН
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення