Місяць після вироку: Тимошенко вже практично не встає з нар

Місяць після вироку: Тимошенко вже практично не встає з нар

11.11 08:35    
11 листопада виповнився рівно місяць від дня винесення вироку колишньому прем'єр-міністру Юлії Тимошенко.

За цей час здоров'я Тимошенко суттєво похитнулося. "Юлія Володимирівна не може самостійно ходити. На зустріч зі мною її довели співробітниці ізолятора. У неї проблеми з хребтом", - розповів "Комсомольській правді в Україні" адвокат засудженої Сергій Власенко.

За його словами, Тимошенко практично не встає з ліжка. Щоб не напружувати спину, вона намагається весь час лежати. З тюремних нар піднімається за необхідності, наприклад, зустрітися з адвокатом. У такому стані вона перебуває вже тиждень.

Як відомо, 11 жовтня Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років ув'язнення за перевищення повноважень при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році й зобов'язав відшкодувати "Нафтогазу України" 1,5 млрд гривень збитків, завданих цими угодами.

Апеляцію на вирок у "газовій справі" Тимошенко 24 жовтня передала через адміністрацію Київського СІЗО. За словами адвоката екс-прем'єра Юрія Сухова, суд візьметься за її розгляд 13 грудня.

З часу винесення вироку Службою безпеки було порушено проти Тимошенко ще одна кримінальна справа – за покладання боргів корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) на державний бюджет.

Крім того, Податковою міліцією було поновлено 4 справи, що стосуються ухилення від податків корпорацією ЄЕСУ.

Разом з тим, соратниця Тимошенко народний депутат Наталія Королевська звернулася до Окружного Адміністративного суду Києва з вимогою визнати неправомірними рішення судді Родіона Кірєєва щодо відмови у відвідуванні екс-прем'єр-міністра у СІЗО.

Кірєєв також заборонив відвідати Тимошенко у СІЗО представникам ПАРЄ, які були шоковані таким рішенням і назвали його "симптоматичними знаками системи в України".

Як відомо, міжнародна спільнота різко засудила винесений Тимошенко вирок.

Так, президент найбільшої партії Європарламенту (ЄНП) Вілфрід Мартенс заявив, що "президент України Віктор Янукович порушив обіцянку, дану багатьом вищим керівникам ЄС і посадовим особам, включаючи і мене, пропонуючи правове рішення - декриміналізувати статтю".

У свою чергу тоді ще посол Франції в Україні Жак Фор на початку листопада допускав санкції ЄС проти України у зв'язку з політичною ситуацією в країні. Відреагував на засудження Тимошенко і президент Росії Дмитро Медведєв. Коментуючи "газову" справу він заявив, що судові рішення не повинні бути продиктовані політичним контекстом і носити антиросійський характер.

Крім того, наприкінці жовтня Європарламент ухвалив жорстку резолюцію щодо України. В історії взаємин України та Європейського союзу ніколи не звучали вимоги та оцінки, подібні до тих, що викладені у резолюції.

Вирок поставив під загрозу підписання угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом – було скасовано візит президента України Віктора Януковича до ЄС та перенесено на пізніший термін саміт Україна-ЄС. У свою чергу Тимошенко з СІЗО написала листа до ЄС з проханням не зважати на її долю у вирішенні питання асоціації України з ЄС.

Зрештою у ЄНП заявили, що після звернення Тимошенко європейські лідери не будуть мати виправдань для відмови підписання Угоди про асоціацію. І згодом Київ погодився на офіційну пропозицію Брюсселя провести саміт Україна-ЄС 19 грудня поточного року.

При цьому жорстку критику міжнародного співтовариства викликала лише "газова справа", за якою Тимошенко засудили на 7 років. Разом з тим нові справи, порушені вже після оголошення вироку, залишилися без коментарів.

Як відомо, проти Тимошенко розслідуються ще дві кримінальні справи – за звинуваченнями у нецільовому використанні 200 млн євро з 320 млн євро, отриманих Україною від продажу квот на викиди парникових газів, та у незаконній закупівлі карет швидкої допомоги Opel Combo. Згодом їх об'єднали в одну.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: ТСН
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення