Троє керівників МВС втратили погони через одеську бійню

Троє керівників МВС втратили погони через одеську бійню

06.12 21:08    
Троє посадовців ГУ МВС України в Одеській області звільнені зі своїх посад після проваленої спецоперації із затримання російського кілера Аслана Дикаєва, повідомила прес-служба МВС України.

За результатами службового розслідування за суттєві прорахунки в організації спеціальної операції та у оперативно-службовій діяльності, деяких працівників ГУ МВС України в Одеській області притягнено до дисциплінарної відповідальності, йдеться у повідомлені прес-служби.

"Стосовно заступника начальника управління карного розшуку ГУМВС прийнято рішення про звільнення з органів внутрішніх справ (вказане рішення буде реалізоване після виходу його з лікарняного); начальника відділу професійної підготовки управління кадрового забезпечення ГУМВС звільнено з посади", - передає прес-служба відомства.

Як йдеться у повідомлені прес-служби, "Підлягав звільненню з органів внутрішніх справ заступник начальника ГУМВС – начальника кримінальної міліції, але, враховуючи, що ним було подано рапорт про звільнення з ОВС, цим обмежилися".

Крім цього, начальника ГУМВС України в Одеській області, начальника управління карного розшуку цього ж підрозділу та начальника відділу ГІРФО ГУМВС попереджено про неповну посадову відповідність кожного, а начальнику управління кадрового забезпечення ГУМВС оголошено сувору догану.

Як повідомляє прес-служба, за фактом події проводиться додаткове службове розслідування, за результатами якого "можливе корегування остаточних заходів дисциплінарного впливу".

Водночас щодо відшкодування збитків, завданих випадковим потерпілим під час спецоперації 1 жовтня в Одесі, МВС інформує, що це питання вивчається.

Нагадаємо, у ніч на 30 вересня в Одеській області під час спецоперації із затримання громадянина РФ Аслана Дикаєва, який розшукувався за скоєння вбивства, у перестрілці зі злочинцями загинули двоє міліціонерів, ще четверо дістали поранення, а злочинцям вдалося втекти.

1 жовтня у центрі Одеси бійці спецпідрозділів блокували готель, де перебували бандити. Близько двох сотень співробітників міліції оточили територію і запропонували кілерам здатися. Однак ті вирішили відстрілюватися. В результаті штурму двох злочинців було вбито, одному вдалося втекти. Його розшукують досі.

Як відомо, МВС відсторонило від виконання обов'язків заступника начальника Головного управління МВС в Одеській області-начальника кримінальної міліції Олексія Хлівного на час проведення розслідування операції з ліквідації підозрюваних в убивстві міліціонерів в області.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: ТСН
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 12:06
Волынь примет 500 вынужденных переселенцев из Донецкой ...
Сьогодні 12:03
Волинянки мають потужний волейбольний удар
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення