Азаров: З 1 січня 2012 року середня пенсія ліквідатора-інваліда складе 5500 грн

Азаров: З 1 січня 2012 року середня пенсія ліквідатора-інваліда складе 5500 грн

07.12 20:36    
Прем’єр-міністр України Микола Азаров запевнив, що з 1 січня наступного року середня пенсія для ліквідаторів-інвалідів І групи складе майже 5500 гривень. Про це він сказав під час виступу на засіданні Уряду в середу, 7 грудня.

«Більшість громадських організацій чорнобильців узгодили параметри нещодавно прийнятої постанови Кабінету Міністрів України, яка визначає значне зростання пенсій ліквідаторам, інвалідам у 2012 році і взагалі осучаснення пенсій чорнобильцям. Завдяки цьому значна частина ліквідаторів буде отримувати максимальні пенсії, які визначені пенсійним законодавством в Україні, приблизно 8 тис. грн. на місяць. А середня пенсійна виплата для ліквідаторів-інвалідів І групи з 1 січня 2012 року складе майже 5,5 тис., наголошую, середня», – повідомив Глава Уряду.

При цьому він нагадав, що протягом усіх років, коли діяли закони про різноманітні соціальні гарантії – не тільки чорнобильцям, а й іншим категоріям громадян, – ці закони не виконувались. «Ніколи і ні одним урядом», – зазначив Прем’єр-міністр.

«І це не тому, що уряди були погані і безвідповідальні, а тому, що численні популістські рішення поклали на державу обов’язки, які об’єктивно не можна було виконати. Платники податків фізично не могли і не можуть віддати в бюджет стільки, щоб забезпечити абсолютно популістські пільги, тому що їх обсяг дорівнює кільком державним бюджетам щорічно», – пояснив М. Азаров.

«Натомість наш Уряд з перших кроків своєї роботи послідовно підвищував соціальні гарантії настільки, наскільки це давала можливість реальна економіка. Для прикладу: поточного року пенсійна виплата інваліду-ліквідатору 1 групи у листопаді була вже на 300 гривень більша, ніж у січні», – заявив Прем’єр.

Він також повідомив, що чинний Уряд перший, який пішов на відвертий діалог із тими, хто потребує соціального захисту і державної підтримки, у тому числі з чорнобильцями. «Давайте згадаємо: до нас влада просто ігнорувала соціальні гарантії, уникала діалогу з громадськими організаціями чорнобильців, робила вигляд, що проблеми немає. Наш Уряд взяв на себе відповідальність шукати рішення прозоро, разом із громадськими організаціями. Віце-прем’єр-міністру Сергію Тігіпку і главам регіональних адміністрацій було доручено вести постійний діалог з громадськими організаціями, шукати компроміс, і це відбувається постійно», – нагадав Микола Азаров.

Він наголосив, що всі ці зусилля докладаються в умовах нових і дуже серйозних загроз стабільності економічному розвитку, в умовах, коли все суспільство повинно консолідуватись, щоб взагалі не втратити добробуту для всіх громадян, для всіх отримувачів соціальної допомоги. «Якщо говорити конкретно, пенсія одного з учасників протестів, наприклад, у Донецьку, встановлена судом, складає 7 тис. 580 грн., а з 1 січня за перерахунком відповідно до постанови Уряду ця людина буде отримувати 8 тис. 230. Зрозуміли?» – уточнив Голова Кабміну.

Прем’єр-міністр поставив Пенсійному фонду, органам соціального захисту «безумовне завдання – зараз зосередитися на перерахунку пенсій, на роз'ясненні людям, які пенсії вони будуть отримувати, щоб з 1 січня виплата нових пенсій працювала, як годинник».

«Водночас доручаю Тигіпку С.Л. продовжити діалог з тими чорнобильцями, які чогось не зрозуміли, з чимось не погодились. Наголошую, що діалог буде продовжуватися, навіть коли залишиться лише одна людина, якій щось не зрозуміло», – резюмував Микола Азаров.

Прес-служба

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:08
Поліцейські розшукують підозрюваного у замаху на умисне ...
Сьогодні 00:07
В Україні запрацював координаційний центр інтегрованого ...
Сьогодні 00:06
Судитимуть трьох осіб, які за 10,5 тис дол переправляли ...
Сьогодні 00:06
Генпрокурор та Голова Представництва Дитячого фонду ООН ...
Сьогодні 00:02
На Тернопільщині слідчі оголосили підозру працівнику аг ...
Сьогодні 00:05
Держспецзв'язку: росіяни пошкодили телевізійну вежу у ...
Сьогодні 00:03
Країни «великої сімки» долучаться до відновлення та мод ...
Вчора 23:59
Прикордонники затримали на під’їзді до кордону з Румуні ...
Вчора 23:57
Драганчук: В умовах війни Україна досягла значного прог ...
Вчора 23:55
Галущенко на засіданні Координаційної групи G7+: Маємо ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення