Наталія Королевська: «Культурна контрреволюція» влади скасована

22.03 15:29    
Парламенту сьогодні вдалося попередити «культурну контрреволюцію» влади. Про це, коментуючи зняття з розгляду законопроекту про внесення змін до Закону України «Про гастрольні заходи в Україні», заявила Наталія Королевська, лідер партії «Україні – Вперед!», голова парламентського Комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва.

«Це рішення парламенту – спільна перемога всіх тих, хто вступив у відкриту боротьбу з планами уряду провести «культурну контрреволюцію», запровадити новий корупційний податок на артистів та організаторів гастрольних заходів. Об'єднавши зусилля артистів та продюсерів, ми продемонстрували, що з цією владою можна боротися та її можна перемагати. Ми довели, що в Україні зароджується вільне суспільство, яке прагне жити за цивілізованими правилами і законами», – зазначила вона.

На думку Наталії Королевської, окрім вагомою корупційної складової, проект закону давав можливість владі впливати на виборчу кампанію. «Запропонований законопроект давав можливість натиснути на діячів культури, щоб вони зайняли «правильну» позицію. Для цього передбачалося створити механізми блокування гастролей тих артистів, які підтримують опозицію. Або покарання артиста після участі в передвиборному мітингу», – наголосила народний депутат.

Наталія Королевська також нагадала, що Комітет з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва виступив категорично проти прийняття даного законопроекту. «Ми виступаємо за те, щоб зберегти заявницький принцип під час проведення гастрольних заходів, а не створювати новий бюрократичний бар'єр. Гастролери мають платити фіксований податок, виходячи з реальної вартості проданих квитків. І це має бути чітко прописано в законі. Ми за створення в Україні сучасного культурного простору, в якому кожному гарантується право на культурне життя!», – додала лідер партії «Україна – Вперед!».

Довідка:
Сьогодні ВРУ ухвалила проект постанови про зняття з розгляду законопроекту про внесення змін до Закону України «Про гастрольні заходи в Україні». За дане рішення проголосували 278 народних депутатів України. Раніше представники шоу-бізнесу, зокрема співачка Гайтана, лідер гурту ТНМК Фагот, голова Коаліції Артистів та Продюсерів України Дмитро Прикордонний разом з Наталією Королевською провели прес-конференцію, під час якої виступили категорично проти прийняття даного законопроекту.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:10
У МВС відбулася робоча зустріч із представниками Європе ...
Сьогодні 11:02
У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення