МОЗ: Стан Юлії Тимошенко - покращився

23.03 20:35    
Сьогодні під час прес-конференції у Качанівській виправній колонії лікарі установи та залучені медичні фахівці УОЗ м. Харкова роз’яснили основні моменти вироблених рекомендацій українських та німецьких медиків щодо лікування Ю.Тимошенко, продемонстрували можливості медобладнання, поспілкувалися з журналістами.

Лікарі проінформували, що за результатами обстеження та згідно з висновками як українських, так і німецьких лікарів оперативного втручання або направлення до спеціалізованого лікувального закладу Тимошенко Ю.В. не потребує.

Також лікарі зазначили, що засудженій Тимошенко Ю.В. в межах Качанівської виправної колонії рекомендації зробити пункцію з боку медперсоналу установи та залучених лікарів, ані з боку іноземних фахівців не надавалось.

Про це заявив сьогодні член медичної комісії з огляду Тимошенко Ю.В. керівник відділу Інституту нейрохірургії НАМН України Євген Педаченко. «Коментарі, які пролунали сьогодні на засіданні Верховної Ради України, що Тимошенко Ю.В. нібито було запропоновано зробити пункцію спинного мозку не відповідають дійсності, бо подібні рекомендації не містяться у висновках ані німецьких, ані українських лікарів. У проведенні такої процедури немає необхідності», - зазначив Євген Педаченко. Коментуючи відмову Тимошенко Ю.В. від лікування, Євген Педаченко підкреслив, що можливість ефективного лікування визначається не лише призначеннями лікарів, але й готовністю пацієнта їх виконувати.

Окрім того, на брифінгу лікарі повідомили, що чекають згоди від Ю.Тимошенко, щоб розпочати лікування згідно з рекомендаціями міжнародної медичної комісії. Зокрема, лікар Юлії Тимошенко Тетяна Демченко зазначила, що в ході проведених обстежень після зустрічі з німецькими колегами було розроблено комплексний індивідуальний план лікування Тимошенко Ю.В. Проте, за словами Тетяни Демченко, ув’язнена станом на сьогодні, 23 березня, вже тричі відмовилася від реалізації затвердженого плану лікування.

На запитання журналіста щодо динаміки стану здоров’я Ю.Тимошенко лікар відповіла, що він змі нився в бік покращення з моменту огляду спільною міжнародною медичною комісією. Т.Демченко пояснила, що така динаміка пояснюється використанням ходунків, які дозволяють перерозподілити навантаження на м’язи тіла.

«Звісно, що її стан здоров’я, порівняно з моментом, коли її оглядали члени міжнародної медичної комісії, кращий. Ю.Тимошенко уже не лежить, а пересувається за допомогою ходунків, використання яких дозволяє обмежити больовий синдром, перерозподіливши навантаження на іншу групу м’язів», - наголосила Т.Демченко і нагадала, що як тільки Ю.Тимошенко дасть згоду на лікування, медики розпочнуть проведення лікування відповідно до затвердженого комплексного індивідуального плану лікування.

Прес-служба МОЗ

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення