Заява Об’єднаної опозиції «Батьківщина»

18.10 21:53    
16 жовтня 2012 року Об’єднана опозиція «Батьківщина» звернулася до партії «УДАР Віталія Кличка» з пропозицією підписати Політичну угоду про створення Коаліції демократичних сил у Верховній Раді VII скликання. Про готовність підписати таку Угоду ще раніше заявила ВО «Свобода».

Зазначена Угода передбачає єднання демократичних політичних сил у майбутньому парламенті та їх спільні дії.

Ми пропонували Віталія Кличку та мажоритарникам від цієї політичної сили не допустити внесення президентом Януковичем змін до Конституції України, які мають на меті обрання глави держави у парламенті, разом голосувати за закон про процедуру імпічменту та за сам імпічмент Президента Януковича, за скасування антиукраїнського закону про мови, антинародної пенсійної реформи та Податкового кодексу, продовження мораторію на продаж землі, спільні дії зі звільнення політичних в’язнів Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

В Угоді також передбачено ухвалення закону про відкликання народного депутата України, встановлення кримінальної відповідальності для тих народних обранців, які голосують за інших депутатів, скасування недоторканності для Президента, народних депутатів і суддів, забезпечення підписання та ратифікації Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом, включно із створенням зони вільної торгівлі, створення умов для запровадження безвізового режиму з країнами ЄС, денонсування зрадницьких «Харківських угод».

У кінцевому підсумку підписання такої Угоди зменшило б можливість формування пропрезидентської більшості у майбутній Верховній Раді.

Однак, сьогодні ми через засоби масової інформації отримали відповідь Віталія Кличка, який відмовився підписувати Угоду під абсолютно надуманим приводом небажання брати участь у розподілі портфелів. Така відповідь політика, який неодноразово заявляв, що він представляє демократичні сили, відверто здивувала. Адже в проекті цієї Угоди, який був опублікований на сайті «Батьківщини» ще у понеділок, немає жодного слова про поділ якихось портфелів.

Ще раз звертаємо увагу Віталія Кличка – мова йде сьогодні не про портфелі, а про єднання навколо певних цінностей, про формування нового демократичного, європейського курсу нашої країни. Ми твердо переконані - цей курс стане альтернативою згубній політиці нинішньої влади, що веде країну до національної катастрофи.

Відмова Віталія Кличка підписати Угоду про створення Коаліції демократичних сил у майбутньому парламенті – це крок, який грає на користь Партії регіонів, це крок, який перетворює його на союзника «регіоналів», це крок, який призведе до розпилення демократичних сил, а не до їх єднання у боротьбі із нинішнім режимом Януковича.

Зараз вже стало зрозуміло, чому партія «УДАР Віталія Кличка» ще до початку виборів зірвала процес узгодження спільних дій демократичних сил. А потім на минулому тижні в односторонньому порядку вийшла з переговорів з Об’єднаною опозицією щодо формування єдиного списку мажоритарних кандидатів та без будь-яких консультацій із партнерами оприлюднила своє рішення, яке дає можливість Партії регіонів додатково отримати декілька десятків депутатських мандатів.

Із жалем ми мусимо констатувати, що у такий відповідальний час Віталій Кличко прийняв рішення, виходячи із своїх власних, меркантильних інтересів, а не із інтересів України, її народу. Сьогодні наша дружня простягнута рука зависла у повітрі, однак ми переконані, що рано чи пізно, у повному складі чи у складі лише тих, хто встояв під тиском влади, фракція Віталія Кличка приєднається до демократичних сил у парламенті.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення