Олег Тягнибок: Необхідно запровадити сувору кримінальну відповідальність за заперечення Голодмору як геноциду української нації

19.11 11:16    
Треба поновити кримінальну справу за фактом голодомору 1932–33 рр. – його має бути визнано злочином, до якого не застосовують термін давности. Необхідно запровадити сувору кримінальну відповідальність за заперечення Голодмору як геноциду української нації. Україна має офіційно вимагати від Москви вибачення, визнання і компенсації за геноцид українців – Голодомор 1932–33 рр. Пам'ять повинна залишатися в наших серцях. Тільки пам’ятаючи про минуле, ми можемо розраховувати на майбутнє. Про це 19 листопада 2013 року, виступаючи з трибуни парламенту заявив Голова Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок.

«Наближаються 80-ті роковини однієї з найтрагічніших сторінок української історії – Голодомору 1932–1933 років – геноциду української нації. Рани, які було завдано українській нації, ще довго відчуватися на тілі українського народу. Українські політики мають зробити все, щоби така трагедія не повторилася. Ми маємо зробити максимум для того, щоби світ і Україна пам’ятали про ці трагічні дні і місяці, коли загинули десятки мільйонів українців», – наголосив лідер націоналістів.

Олег Тягнибок: Необхідно запровадити сувору кримінальну відповідальність за заперечення Голодмору як геноциду української нації


Очільник «Свободи» зауважив, що вбивство голодом – це найбільший злочин, який може бути в світі: «Це демонстрація геноциду української нації і цей геноцид чинила Москва, комуністичний режим та людиноненависницька ідеологія, яка є забороненою в усьому світі і яку потрібно заборонити в нашій державі».

За словами народного депутата, попри те, що в Україні ухвалено відповідний Закон, чинна влада не зробила жодного кроку ані для визнання факту Голодомору як геноциду світовою спільнотою, ані для вшанування на належному рівні пам’яти його жертв.

«Те, що робить нинішня влада, – це лише косметичні кроки, незважаючи на те, що в цілому світі відбуваються заходи з вшанування 80-х роковин Голодомору. Зокрема, є інформація, що вшанувальні заходи відбуваються у Франції, Іспанії та США. За ініціятиви громадськости в цих країнах проводяться заходи вшанування пам’яти загиблих. В Україні ж все організовують тільки для того, щоби поставити відмітку. В Україні вже три роки поспіль не збирався офіційний оргкомітет, який мав би працювати над цими питаннями. Досі не запущено другу чергу будівництва "Меморіялу вшанування пам'яти жертв голодоморів в Україні", – зазначив Олег Тягнибок.

Парламентар також зауважив, що останніми днями стали відомими звістки, які шокують: «Виявляється, що вхід до Музею Голодомору нещодавно зумисне зробили платним, щоби якомога менше українців знало правду про цю трагедію. Такого не має ніде у світі. Коли вшановують жертв нації, то робити платними вхід у ці музеї, – це демонстрація того, що влада хоче обмежити кількість людей, які би могли прийти і побачити правду про те, що було вчинено проти українців. Одночасно в деяких державних відомствах, зокрема в Міністерстві внутрішніх справ, і далі на дошках пошани красуються портрети тих вбивць, україноненависників, які організовували та безпосередньо виконували ці злочини під час Голодомору 1932–33 рр. Чинна влада зараз абсолютно нічого не робить для того, щоби на міжнародному рівні зросла кількість країн, які визнали факт геноциду українців 1932–33 року.

Лідер ВО «Свобода» також звернув увагу на те, що нині Голодомор в Україні 1932–33 рр. офіційно визнали геноцидом української нації і засудили такі країни, як Австралія, Андора, Аргентина, Бразилія, Ватикан, Грузія, Еквадор, Естонія, Іспанія, Італія, Канада, Колумбія, Латвія, Литва, Мексика, Парагвай, Перу, Польща, Словаччина, США, Угорщина, Чехія, Чилі. Відповідно, на переконання Олега Тягнибока, українська держава мала би схилити голову й подякувати цим країнам, а також нарешті ухвалити відповідні рішення і в українському парламенті.

«Ми пам’ятаємо, як парламентська більшість відхилила наш проєкт постанови про вшанування жертв Голодомору та 80-х роковин цієї трагедії. Тому цього тижня ми обов’язково маємо повернутися до цього питання. Вказану тему вже було обговорено на Погоджувальній раді. Депутати мали би ухвалити відповідну спільну заяву, акцентуючи на цій проблемі, та звернутися до різних країн із закликом визнати Голодомор 1932–33 рр. геноцидом української нації», – заявив парламентар.

Також очільник націоналістичного об’єднання зауважив, що наприкінці тижня депутати мали би вшанувати жертв голодоморів хвилиною мовчання у залі Верховної Ради України.

«ВО «Свобода» вважає необхідним ухвалити відповідні законодавчі ініціятиви, згідно з якими добилися, щоби український парламент, а також инші держави, які ще не визнали Голодомор геноцидом української нації, засудили цей злочин проти людства. Треба поновити кримінальну справу за фактом голодомору 1932–33 рр. – його має бути визнано злочином, до якого не застосовують термін давности. Необхідно запровадити сувору кримінальну відповідальність за заперечення Голодмору як геноциду української нації. Україна має офіційно вимагати від Москви вибачення, визнання і компенсації за геноцид українців – Голодомор 1932–33 рр. Пам'ять повинна залишатися в наших серцях. Тільки пам’ятаючи про минуле, ми можемо розраховувати на майбутнє», – підсумував Олег Тягнибок

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
Сьогодні 16:06
СБУ затримала колаборанта, який возив рашистів на ротац ...
Сьогодні 13:10
У Сумах запрацював Центр допомоги врятованим
Сьогодні 13:09
Ворог вдарив по Селидовому, загинула жінка
Сьогодні 13:01
Польські фермери поновили блокування напрямків пунктів ...
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:11
Енергетична безпека України — один з ключових пріоритет ...
Вчора 16:09
Івано-Франківський національний медичний університет об ...
Вчора 16:07
Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога ...
Вчора 16:05
За розстріл цивільного авто під час окупації Київщини з ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення