СБУ затримала небезпечних террористів, які володіють вкрай важливою інформацією про діяльність диверсантів в Україні

24.04 12:40    
Антитерористичний центр при СБ України інформує

По лінії Служби безпеки України

В рамках Антитерористичної операції 23 квітня Служба безпеки України затримала двох особливо небезпечних злочинців, які входили до диверсійної групи І.Стрєлкова.
За координації кримського осередку «Русское единство» та членів розвідувально-диверсійної групи ГРУ ГШ ЗС РФ (керівник - «Стрєлок») громадянин України «П» організовував захоплення адміністративних будівель у м.м. Артемівськ та Слов’янськ. Він також відповідав за постачання вогнепальної зброї особам, залученим до екстремістських дій та акцій протистояння правоохоронним органам.
У період від 07 до 20 квітня ц.р. перебував на території АР Крим, де пройшов відповідний інструктаж за участі представників російських спецслужб та дипломатів Генерального консульства РФ у м.Сімферополі щодо напрямів подальшої роботи з дестабілізації ситуації у південно-східних регіонах нашої держави та створення у такий спосіб умов для посилення сепаратистського руху.
Друга особа – громадянин Російської Федерації «С», який в’їхав на територію України, використовуючи документи прикриття – паспорт громадянина України.
Після затримання вказаних осіб, їх оточення намагалось перехопити автомобіль, на якому транспортували затриманих.
Аналіз даних свідчить, що затриманий «С» може бути технічним фахівцем, який відповідає за шифрований зв’язок з Центром та користується позивним «Ластівка», володіє важливою інформацією щодо діяльності диверсантів в Україні. У затриманих вилучено комп’ютерну техніку та засоби зв’язку.

***
В рамках Антитерористичної операції 23 квітня СБУ затримала під час спроби в’їзду з території АР Крим громадянина «Ю», отамана Об’єднання козаків Криму «Кримська паланка».
У лютому – березні 2014 р. на виконання завдань та за координації представників російської розвідки, використовуючи можливості підконтрольних йому громадських структур, «Ю» організовував та брав безпосередню участь у сепаратистських заходах на території АР Крим, у т.ч. у силових акціях із захоплення російськими диверсійними групами українських військових частин, органів влади та управління АРК.
У квітні ц.р. «Ю» координував участь представників проросійських козачих організацій у масових заворушеннях у Донецькій та Луганській областях, що супроводжувались погромами та опором представникам влади із застосуванням зброї, а також захопленням державних будівель, зокрема обласних державних адміністрацій, районних управлінь внутрішніх справ та Служби безпеки України.
Встановлено, що затриманий за вказівкою ФСБ РФ організовував відправлення з території АРК груп козаків для участі у екстремістських та сепаратистських заходах у східних регіонах нашої держави. Крім того, поширював антиукраїнські настрої на території Запорізької, Херсонської, Дніпропетровської та Одеської областей.
Стосовно «Ю» СБ України відкрито кримінальне провадження за статтями 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), 111 (державна зрада) та ч.1 ст.294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення