В Києві жорстока банда виходців зі Сходу країни викрадала людей

В Києві жорстока банда виходців зі Сходу країни викрадала людей

04.09 12:03    
Столичні правоохоронці затримали банду, фігуранти якої займалися крадіжками, незаконним заволодінням автомобілів та викраденням людей.

О 01.00 год. до чергової частини Шевченківського райуправління столичної міліції надійшло повідомлення від місцевої мешканки про те, що невідомі викрали її 18-річного сина, який керував автомобілем «Рендж Ровер», після чого вивезли його з приятелями в Житомирську область, звідки вони змогли втекти та повернутися до Києва.

Правоохоронці встановили обставини цієї події і з’ясували, що 18-річний киянин взяв автомобіль своєї матері та поїхав з чотирма друзями кататися містом.
Пізно вночі хлопці повернулися додому, припаркували автівку біля будинку та залишились ще посидіти в салоні. Через декілька хвилин, поруч з їх автомобілем зупинився «Сітроєн», з якого вийшло троє в уніформі, з масками на обличчі. Незнайомці з автоматом та пістолетами в руках, представились співробітниками міліції, пересадили двох хлопців до свого автомобіля, один в уніформі сів до «Рендж Ровера», після чого обидві машини поїхали на трасу Київ-Житомир. Мобільні телефони псевдоправоохоронці відібрали у своїх заручників та вимкнули їх.

Неподалік посту ДАІ «Сосновий Бір» «Сітроєн» порушив правила маневрування і здійснив ДТП, тож нападники заїхали в лісосмугу, пересадили юнаків до «Рендж Ровера» і поїхали до села Забілоччя, Житомирської області.

Там викрадених хлопців завели до закинутого будинку, зв’язали і зникли з місця події на автомобілі потерпілих.

Якимось чином кияни змогли звільнитись, попутним транспортом дістатися до Києва, де відразу звернулися до міліції.
Правоохоронці встановили місце ДТП, яку скоїли зловмисники та місце, де вони залишили пошкоджений автомобіль. Зібравши покази свідків, оперативникам стало відомо, що вранці за побитою автівкою приїжджав евакуатор і транспортував її. Після проведення ряду оперативно-розшукових заходів, з’ясували номер мобільного телефону власника «Сітроєна», а згодом - і адресу його проживання.

За зазначеною адресою працівники міліції виявили «Сітроєн-Берлінго», чорного кольору, з ушкодженнями передньої лівої сторони, а також, викрадений «Рендж Ровер».

Самих членів банди співробітники карного розшуку Шевченківського райуправління столичної міліції затримали, коли ті намагалися втекти на мікроавтобусі «Фольцваген», власника якого, 38-річного громадянина Вірменії, правоохоронці виявили зв’язаним, з мішком на голові, в багажнику цього ж автомобіля.
Як пояснив напівживий, переляканий чоловік, два дні тому його наглядно знайомий попросив перевезти деякі речі з гаража. Не підозрюючи лихого, чоловік погодився і поїхав з приятелем. Біля гаража на нього напали незнайомці, відібрали ключі від мікроавтобуса, побили, зв’язали, одягли на голову мішок та зачинили в одному з гаражних приміщень. Наступного дня бідолаху знову били, вимагаючи викуп за звільнення, потім кинули до багажника і возили там, аж поки потерпілого не звільнили працівники міліції.

Організовану злочинну групу було доставлено до Шевченківського РУ ГУМВС України в місті Києві та встановлено особи затриманих. Ними виявилися 39-річний луганчанин, неодноразово судимий за крадіжки, 25-річний мешканець Кіровоградщини, 25-річний донеччанин, судимий за грабежі, крадіжки, наркотики та угон авто та організатор банди – 30-річний киянин, «законослухняний» приватний підприємець.

З викраденого зловмисниками «Фольксвагена», правоохоронці вилучили револьвер, маску з прорізами для очей та інші речові докази.

Крім того, було проведено санкціоновані обшуки: в гаражному приміщенні, на квартирі організатора та на автостоянці, де вилучено мобільні телефони, відеореєстратори, банківські картки, ноутбук, камуфляжну форму, бронежилети, державні номерні знаки, радіостанції, міліцейські нашивки, ножі мисливські, газові балончики, міліцейські комплекти захисту на руки і ноги, пневматичний пістолет, диктофон, бінокль, скоч, мотузки, шашки таксі, кобуру під пістолет Макарова, патрони «Флобер» та інші речі.

Наразі, слідчим відділом Шевченківського РУ ГУМВС України в місті Києві стосовно «гангстерів» відкрито кримінальні провадження за вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом», ч. 2 ст. 146 КК України «Незаконне позбавлення волі або викрадення людини» та ч.3 ст.185 КК України «Крадіжка».

Всі члени ОЗГ затримані в порядку ст. 208 КПК України. Проводиться перевірка на причетність їх до скоєння інших злочинів на території Києва.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення