Для громадських організацій зменшено ставки адміністративного збору за державну реєстрацію змін до установчих документів

18.11 14:29    
1 листопада 2016 року в газеті «Голос України» був опублікований Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення державної реєстрації прав на нерухоме майно та захисту прав власності». Цим Законом, зокрема, внесені зміни щодо суми адміністративного збору, який справляється за державну реєстрацію змін до установчих документів громадських об’єднань та благодійних організацій.
Так, з 2 листопада ц.р. адміністративний збір за реєстрацію змін до відомостей про громадське об’єднання чи благодійну організацію становить 0,1 мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, який округлюється до найближчих 10 гривень. Тобто відтепер розмір адміністративного збору за державну реєстрацію змін для громадських організацій складає 140 грн.
Крім того, законодавчо закріплено звільнення від сплати адміністративного збору за державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, фізичну особу - підприємця та громадське формування, що не має статусу юридичної особи, у тому числі змін до установчих документів, пов’язаних з приведенням їх у відповідність із законами України у строк, визначений цими законами.
Разом з тим, однією з ключових новел, яка втілена в життя завдяки законодавчим змінам, є новела щодо нотаріального посвідчення підпису на рішенні про внесення змін до відомостей про громадське об’єднання і/або на установчому документі, якщо в установчий документ вносились зміни.
Тобто сьогодні громадська організація має право вибору самостійно визначати захист від рейдерських зазіхань. Якщо організація знає, що вона буде стикатись з якоюсь фінансовою бюрократією, що через її рахунки точно будуть проходити великі суми коштів, має побоювання, що через її “велике ім’я” в майбутньому можливе рейдерське захоплення, то вона може у своїх статутних документах передбачити норму про те, що під час внесення змін в установчі документи чи навіть будь-яких змін до відомостей про громадське об’єднання або благодійну організацію, обов’язковим є нотаріальне посвідчення підписів.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення